Manşetler

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modelleri Türkiye’de ön satışa çıktı

iphone 13 türkiye

Apple’ın 2021 model iPhone 13 serisi telefonları geçen hafta ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerde ön satışa çıktıktan sonra, bugün itibarıyla mağazalarda satılmaya başladı. Türkiye’deki kullanıcılar da, yurt dışından sadece bir hafta sonra iPhone 13 ve iPhone 13 Pro için Apple online mağazasından ön sipariş verme imkanına kavuştular. Bugün başlayan ön sipariş sürecinin ardından telefonlar 1 Ekim itibarıyla mağazalarda da müşterilerle buluşacak. Amazon.com.tr gibi çeşitli e-ticaret sitelerinden de ön satış işlemleri yapılıyor.

iPhone 13 mini ve iPhone 13, Apple’ın belirttiğine göre, bir iPhone’da bugüne kadarki en gelişmiş çift kamera sistemi ile birlikte geliyor. Bu sistemde daha büyük piksellerle ve loş ışıkta fotoğraf ve video çekiminde iyileştirmeler sunan sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonuna (OIS) sahip yeni Geniş kamera, kamerayı Fotoğrafik Stillerle kişiselleştirmenin yeni bir yolu ve görüntülü hikaye anlatımına yeni bir boyut getiren Sinematik mod gibi büyük inovasyonlar bulunuyor.

iPhone 13 ve iPhone 13 mini; A15 Bionic ile süper hızlı bir performans ve güç verimliliği, daha uzun pil ömrü, içeriklere hayat veren daha parlak Super Retina XDR ekran, Ceramic Shield ön yüzey sayesinde olağanüstü dayanıklılık, 128 GB ile iki kat artırılan başlangıç düzeyi depolama kapasitesi, suya dayanıklılık için sektör lideri IP68 derecesi ve gelişmiş 5G deneyimi sunuyor.

Yine Apple’ın belirttiğine göre, baştan aşağı yeniden tasarlanan iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max de 120 Hz uyarlamalı yenileme hızıyla dokunma deneyimini daha hızlı ve duyarlı hale getiren, ProMotion özelliğine sahip, tamamen yeni bir Super Retina XDR ekran bulunuyor. Pro kamera sistemi, muhteşem fotoğraflar ve videolar çeken, gücünü A15 Bionic’in benzersiz performansından alan, önde gelen rakiplerinden çok daha güçlü yeni Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralarla şimdiye kadarki en büyük ilerlemeyi kaydetti. Bu teknolojiler, yeni Ultra Geniş kamerada makro fotoğrafçılık ve 2,2 kata kadar daha iyi loş ışık performansı gibi etkileyici yeni fotoğraf özelliklerini mümkün kılıyor. Fotoğrafik Stiller gibi yeni bilişimsel fotoğrafçılık özellikleri Kamera uygulamasındaki görüntülerin görünümünü kişiselleştiriyor ve her iki modelde de tüm kameralarda Gece modu bulunuyor. Sinematik mod video çekimlerine muhteşem alan derinliği geçişleri, makro video, Hızlı Çekim, Ağır Çekim ve hatta daha iyi loş ışık performansı için büyük bir yenilik getiriyor.

Her iki model de Dolby Vision’da uçtan uca pro iş akışlarını ve ilk kez, yalnızca iPhone’da bulunan ProRes’i sunuyor. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max daha fazla kapsama sağlamak için daha fazla bant içeren 5G’ye, pil ömründe iPhone 13 Pro Max modelinde bir iPhone’daki en iyi pil ömrünü elde etmek için yapılan büyük iyileştirmelere, yeni 1 TB depolama kapasitesine ve hala diğer tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam olan Ceramic Shield’a sahip.

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro Türkiye fiyatları

Apple, 14 Eylül’deki tanıtımdan hemen sonra iPhone 13 Türkiye fiyatları hakkında bilgileri web sitesinden paylaşmıştı. iPhone 13 mini 10999 TL, iPhone 13 11999 TL, iPhone 13 Pro 15999 TL ve iPhone 13 Pro Max 17999 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro ön siparişlerini Apple online mağazasından verebileceğiniz gibi, Amazon.com.tr gibi çeşitli e-ticaret sitelerinden de yeni iPhone’lar için ön satış işlemleri gerçekleştiriliyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER