Teknoloji

Yeni iPhone 12 sızıntısı daha köşeli tasarımı gösteriyor

iphone 12

iPhone 12 hakkındaki dedikodu ve sızıntılar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenisi, akıllı telefonun tasarımına odaklanıyor. Sızan görseller, Apple’ın iPhone 12’de iPhone 4 ve 5’e benzeyen daha “açılı” bir köşe ve kenar tasarımını tercih edebileceğini gösteriyor.

iPhone 4’ün tasarımı, Apple’ın şimdiye kadar en çok beğenilen işleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla Apple’ın buna öykünen bir tasarım seçmesine şaşırmamak gerekiyor. Cupertino merkezli şirketin iPad Pro’nun tasarımında da aynı köşeli hatları seçtiğini belirtmekte fayda var. Yine de, iPhone 12’nin tasarımının geri kalan özellikleri iPhone 11’e benzeyecek gibi görünüyor.

Söz konusu fotoğraflar, JinStore rumuzlu bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Yeni Zelanda’daki bir “Apple Premium Satıcısı” tarafından gönderildiği belirtilen fotoğraflarda, bir aksesuar üreticisi tarafından hazırlandığı belirtilen kalıp örnekleri görülüyor.

Kalıpların üzerindeki çentiklerin pek de küçük olmaması dikkat çekiyor. Şimdiye kadarki tüm haberlerde Apple’ın iPhone 12’de şimdikinden daha küçük bir çentiğe yer vereceği söylenmişti. Yine de, kalıpların sızan bilgiler ışığında hazırlanmış olma ihtimalini unutmamakta ve fotoğraflara biraz temkinli yaklaşmakta fayda var.

iPhone 12, büyük ihtimalle sonbaharda resmiyet kazanacak. Tanıtımın eylül ayında yapılması ve telefonun da tanıtımdan kısa süre sonra satışa sunulması beklense de, mevcut küresel durum nedeniyle Apple’ın alışılmış takviminde bazı sarkmaların yaşanabileceği ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER