Teknoloji

iPhone 12 serisinin çıkışı için yeni iddia

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max tanıtıldı: A13 Bionic, üç arka kamera

iPhone 12 çıkış tarihi konusunda henüz Apple’dan resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Bloomberg’de yayınlanan bir haber, yeni iPhone için sabırsızlananları biraz üzecek türden. Habere göre; Apple’ın iş ortaklarından Broadcom’un CEO’su Hock Tan, şirketinin çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda iPhone 12’nin çıkışının birkaç hafta gecikeceği iddialarını destekleyen ifadeler kullandı.

Apple, “ana seri” olarak tanımlanabilecek iPhone modellerini uzun süredir eylül ayında tanıtıyor ve genellikle eylül ayı bitmeden piyasaya sürüyor. Bu yıl yaşanabilecek birkaç haftalık gecikmenin, şirketin finans raporlarını da belirgin biçimde etkileyebileceği belirtiliyor.

Tan açıklamasının sekizinci dakikasında Apple’a göndermede bulunarak “Büyük Kuzey Amerikalı bir mobil telefon müşterimiz” ifadesini kullanıyor. Broadcom CEO’su, normalde bu müşterinin gelirlerde çift haneli oranda artış sağladığını; ancak söz konusu etkinin bu mali yılın dördüncü çeyreğine kadar görülmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Tan, gelen bir soru üzerine Broadcom’un yeni cihazın parçalarından biri olduğunu, ancak şu an için çıkışın zamanlaması konusunda bir karar verilmediğini dile getirdi.

Küresel koronavirüs salgını hem tedarik zincirlerinin çalışmasını hem de yapılan iş seyahatlerini ciddi şekilde etkilemiş durumda. Bu nedenle iPhone 12 çıkış tarihi konusunda da belirsizlik yaşanmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Mevcut tabloda yeni iPhone’ların çıkışın eylül ayının sonrasına sarkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER