Teknoloji

iPhone 12 Pro ve iPhone XR satıştan kaldırılan en son iPhone modelleri

256 gb iphone xr yeni iphone se

Her yıl gördüğümüzü bu yıl tekrar görüyoruz. Yeni iPhone’lar geldiğinde geçen yılın bazı iPhone’ları satıştan kalkar. Apple bu yıl ürün serisinde iPhone 13 modellerine yer açmak amacıyla şimdiye kadar satışta olan birkaç iPhone modelini satıştan kaldırıyor.

iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max, Apple’ın çevrimiçi mağazasından kaldırıldı. Bu, bir yıldan daha kısa bir süredir piyasada olmalarına rağmen, ürün yelpazesi yenilendiğinde için Pro modelleri için geleneksel bir durum hâline geldi. Geçen yılın iPhone 12 ve iPhone 12 mini modelleri ise Apple tarafından satışta tutulmaya devam ediyor. Eğer bütçeniz konusunda biraz daha sıkı davranıyor ve geçen yılın iPhone 12 modellerini özellikler bakımından yeterli görüyorsanız, tercihinizi hâlâ satışta olan bu modellerden yana kullanabilirsiniz.

Artık satışı yapılmayan diğer model ise iPhone XR. 2018’de iPhone XS’e göre daha ucuz bir LCD donanımlı ekran ile alternatif olarak tanıtılan bu cihaz, Neural Engine, ikinci nesil Face ID ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok renk ile orta seviye fiyatlı bir cihaz olarak satışta kalmaya devam etmişti.

iPhone XR’ın piyasaya çıktığı zamanlarda kulaklık jaklı son iPhone’lar piyasadan kaldırılmıştı. Ne var ki, bu yıl iPhone ürün yelpazesinde geçiş o kadar dramatik biçimde görünmüyor.

iPhone 13 ve 13 Pro modelleri 24 Eylül’de ön satışa çıkıyor. Telefonların satışı ise 1 Ekim’de başlayacak. iPhone 13 için başlangıç fiyatı 10 bin 999 TL olarak verilirken, iPhone 13 Pro modelleri 15 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

İLGİLİ HABERLER