Teknoloji

iOS 8 mevcut cihazlar için 17 Eylülde yayınlanıyor

apple-ios-8-17-eylul-090914

Apple’ın ilk kez yaz başında WWDC’de detaylarını açıkladığı iOS 8 güncellemesi 17 Eylülde mevcut iPhone ve iPad’ler için yayınlanıyor. iOS 8 görünüş açısından iOS 7’den çok farklı olmayacak, ancak mevcut iPhone’lar ve yeni iPhone 6 ve 6 Plus için önemli özellikler ve değişiklikler barındırıyor. OS X ile iOS 8 arasında bağı kuvvetlendirmesi beklenen yeni Continuity özelliği sayesinde dosyaları, telefon görüşmelerini, SMS mesajlarını Mac ve iPhone’lar üzerinden yönetmek ve paylaşmak mümkün olacak.

Bildirim Merkezi üzerinden üçüncü taraf bildirim gösterimi, iCloud Drive dosya payulaşım özelliği, HealthKit ve Aile Paylaşımı özellikleri iOS 8 ile birlikte gelecek. HealthKit Apple’ınn sağlık odaklı verilerini üçüncü taraf fitness uygulamalarından topluyor ve bunları tek bir merkezde gösteriyor. Aile Paylaşımı ise ailelerin iTunes üzerinden satın almalarını, takvimlerini ve grup mesajlarını paylaşmalarını sağlıyor.

Apple iOS 8 ile birlikte bildirimlerde de birtakım iyileştirmeler yapıyor, bunları doğrudan kilit ekranı üzerinden yönetmenizi, aksiyon almanızı sağlıyor. Ana ekran tuşuna art arda iki kere bastığınızda çoklu görev ekranı, en sık aranan kişilerin küçük resimleriyle birlikte gösteriliyor. Spotlight da uygulamaların içinde bilgi ve veri araması yapabiliyor.

Klavye hayranları için SwiftKey gibi üçüncü taraf klavye uygulamaları artık iOS 8 yüklü iPhone ve iPad’lerde kullanılabilecek. Siri de iOS 8 ile birlikte güncellenecek, sadece “Hey Siri” diye seslenerek sistemi etkinleştirmek mümkün olacak.

iOS 8 iPhone 4s ve üstü cihazlarda, beşinci nesil iPod touch’da ve iPad 2’nin yukarısındaki iPad’lerde çalışacak.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER