Teknoloji

iOS 14 ile yeni bir AR uygulaması ve QR kodları geliyor

ios 14 gobi qr kodları

Apple’ın birkaç ay sonra yayınlanacak iOS 14 sürümünde yeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması bulunabilir. Eski TechCrunch muhabiri Josh Constine‘in iOS 14 dosyalarından elde ettiği bulgulara göre, bu yeni uygulama Apple markalı QR kodlarını okuyabilecek. Aynı zamanda Bul uygulamasına eklenmiş yeni özellikler de olacak.

Söz konusu dosyalarda bu AR uygulaması Gobi adını taşıyor. Gobi, geleneksel görünüme sahip QR kodlarının yanı sıra dairesel tasarıma sahip QR kodlarını da okuyabilecek. Constine yeni QR kodlarının nasıl görüneceği hakkında bilgi veren bazı görüntüleri de paylaştı.

Constine, “Gobi’deki dosyalar arasında Mac Pro ve Apple Watch web sitelerini, iTunes Store’daki Star Wars: Rogue One filmini ve Starbucks Kartı kayıt akışını açan QR kodlarını içeriyor.” diyor. Dosyalardaki kodlar Gobi uygulamasının konum verilerini kullanarak kullanıcıların belirli Starbucks mağazalarında indirim alabileceklerini de gösteriyor. Gobi uygulamasıyla ilgili ilk bilgiler geçtiğimiz mart ayında ortaya çıkmıştı.

Bul uygulamasına da yeni ses ve titreşimler eklenecek. Böylelikle uygulamayı kullanırken cihazlarını bulmanız kolaylaşacak. Aradığınız cihazı bulmaya yaklaştığınız zaman çalan belirli sesler olacak gibi görünüyor. Bu sesler Apple’ın uzun zamandır sözü edilen eşya takip etiketleri AirTags ile de ilişkili olabilir. Yukarıdaki videoda bu seslerin bazıları da duyuluyor.

iOS 14’ün yeni bir ana ekran görünümü, yeni bir fitness uygulaması, PencilKit API desteği ve üçüncü taraf uygulamaları varsayılan internet tarayıcısı veya e-posta istemcisi olarak belirleme gibi özelliklerinin de bulunacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER