Manşetler

iOS 11 Public Beta sürümü yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11 public betaYakında çıkacak olan iOS güncellemesini şimdiden deneyimlemek isteyen ilgili ve meraklı kullanıcılar için ilk iOS 11 public beta, diğer bir deyişle herkese açık beta sürümü Apple’ın web sitesinden yayınlandı.

Bu ayın başlarında düzenlenen WWDC 2017’de ilk gösterimi yapılan iOS 11, bir güncellemeye yakışır oynamalar ve iyileştirmelerle birlikte geliyor. Bununla birlikte iPad’i, daha büyük ekranı ve klavye eklentisiyle daha güçlü ve kullanışlı bir bilişim aracı hâline getirecek birtakım yenilikleri de sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

Gelecek sürüm ile birlikte iPad kullanıcıları uygulamalar arasında metin, fotoğraf, video gibi içerikleri sürükleyip bırakabilecek, ekranın alt kısmında yer alan dock bölümünü genişleterek buraya daha fazla sayıda uygulama yerleştirebilecek. Bununla birlikte aynı anda üç farklı uygulamayı ekranda açmak da mümkün olacak. Bu arada iCloud ve diğer üçüncü taraf bulut servis sağlayıcılarla eşzamanlama özelliğine sahip olan geleneksel dosya yönetim sistemi de geliyor.

Yukarıda saydıklarımıza ek olarak dahili ekran yakalama aracı gibi küçük, ancak kullanışlı değişiklikler, daha sağlam ve özelleştirilebilir bir Denetim Merkezi görünümü, Siri üzerinden çeviriler gibi özellikler de gelecek nesil mobil işletim sistemi sürümü ile geliyor.

iOS 11 Public Beta’yı yüklemeden önce mutlaka yedekleme yapın

Her beta sürümünde olduğu gibi, bu beta sürümünde de farklı derecelerde, çeşitli hatalar olacaktır. Bu nedenle iOS 11 public beta sürümünü kurmadan önce iOS cihazınızın bir yedeğini bilgisayarınıza almanız ya da iCloud üzerinden yedekleme yapmanız yararlı olacaktır. Eğer bir aksilik olursa, iPhone veya iPad’inizi bu yedek ile yeniden eski hâline döndürebilirsiniz. Eğer varsa, iOS 11’i ikinci bir cihaza yüklemeniz daha yerinde bir hareket olabilir.

iOS’in bir sonraki sürümünün final versiyonu sonbaharda, muhtemelen Apple’ın eylül ayında düzenleyeceği geleneksel iPhone tanıtım etkinliğinden sonra yayınlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER