Teknoloji

iOS 11 ile gelen App Store tasarımı geliştiricileri sevindirdi

ios 11 app storeApple geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan iOS 11 ile App Store’un tasarımında da ciddi değişiklikler gerçekleştirmişti. Yenilenen tasarımla her gün Apple tarafından seçilen bir oyun ve uygulamanın öne çıkarılmaya başlamıştı. Analiz şirketi Sensor Tower’ın verileri, bunun öne çıkan oyun ve uygulamaların indirme rakamlarına ne kadar büyük ve olumlu bir etki yaptığını gözler önüne seriyor.

Yeni tasarımın kullanılmaya başladığı 2017’nin eylül ayından içinde bulunduğumuz aya kadar olan dönemi kapsayan verilere göre, hem “Günün Oyunu” hem de “Günün Uygulaması” kısmına seçilen içeriklerin indirme sayılarında çok büyük artışlar kaydedildi. SensorTower söz konusu verileri App Store’un ABD mağazası üzerinden derledi.

Araştırmaya göre, “Günün Oyunu” kısmında öne çıkarılan oyunların haftalık ortalama indirme rakamlarında yüzde 802 oranında bir artış gözlemlendi. Uygulamalarda ise söz konusu artış yüzde 685 seviyesinde oldu.

Geliştirici hikayesinden bahsedilen veya bir listeye giren oyun ve uygulamaların da indirme rakamlarını yukarıya çekebilmesi de ayrıca göze çarpıyor. Geliştiricisinin hikayesi anlatılan uygulamaların indirme rakamında yüzde 222 oranında bir artış gözlemlenirken, bir listeye dahil edilen uygulamalar için bu artış yüzde 240 seviyesinde gerçekleşti. Bir tema kapsamında öne çıkarılan oyun veya uygulamaların indirme rakamlarında ise yüzde 164 oranında bir artış gözlemlendi.

Apple iOS 11 ile sunduğu yeni App Store tasarımıyla geliştiricileri biraz daha göz önüne çıkarmak için yeni imkanlar sağlamıştı Bu doğrultuda App Store’a eklenen “Bugün” bölümünde hem bazı oyun ve uygulamalar öne çıkarılmaya hem de kullanıcılara birbirinden farklı başlıklar ve formatlar altında öneriler sunulmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER