Manşetler

iOS 11.4 ile birlikte uzun zamandır beklenen yenilikler geldi

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11.4Gelecek hafta başında Apple’ın WWDC 2018 etkinliği var ve pazartesi akşamı gerçekleştirilecek açılış toplantısının arkasında muhtemelen iOS 12 beta yayınlanacaktır. Apple, bunun öncesinde iOS 11’e, iOS 11.4 güncellemesiyle birlikte son bir düzenleme daha getirdi.

Birkaç haftadır beta sürümleri geliştiriciler ve gönüllü beta kullanıcıları tarafından test edilen iOS 11.4, akşam saatlerinde resmi olarak yayınlandı. Yeni sürümle birlikte iCloud’daki Mesajlar, HomePod stereo çifti ve AirPlay 2 çok odalı ses gibi yenilikler getiriliyor. Bu özelliklerin duyurusu geçen yıl WWDC etkinliğinde yapılmıştı, son kullanıcılara ulaşması neredeyse bir yılı almış oldu.

Bu özellikler WWDC 2017’de gösterilmekle birlikte, geçen süre boyunca iOS 11’in çeşitli beta sürümlerinde yer almıştı, ancak her bir yazılım güncellemesinde final sürümlerden çıkarılmıştı. iOS 11.4 ile birlikte bu durum değişmiş oluyor.

AirPlay 2 ile birlikte çoklu oda ve aynı zamanda stereo HomePod desteği geliyor. Böylelikle söz konusu özellikleri sunan Google Cast ve Amazon Alexa yakalanıyor.

HomePod kullanıcıları Siri’ye hangi odada müziğin çalınacağını söyleyebiliyor. Ne var ki, AirPlay 2’de de işler, AirPlay 1’de olduğu gibi telefona bağlı olmaya devam ediyor. Eğer telefonla bağlantı kesilirse, yayın da kesiliyor.

Halbuki Google Cast’te, ağa bağlı olan cihaza içerik doğrudan merkez sunucudan iletiliyor. Bu sayede telefonla bağlantı kesilse bile, içerik yayını sürdürülebiliyor.

iCloud’daki mesajlar ise iMessage mesajlarını iOS ve macOS ile çalışan tüm Apple cihazları arasında eş zamanlamaya izin veriyor. Her mesaj iCloud’a yedekleniyor, böylelikle yerel depolama alanı boşaltılabiliyor. Bir cihazda mesaj silindiğinde, aynı mesaj diğer cihazlarda da siliniyor.

İLGİLİ HABERLER