Teknoloji

iOS 12 geçiş hızı iOS 11’inkinden daha yüksek

ios 12 kullanım oranları

Apple, App Store geliştirici portalı üzerinden iOS 12’ye geçiş hızına dair ilk rakamları paylaştı. Görünüşe göre işler geçen yılın iOS 11 sürümüne göre daha iyi biçimde ilerliyor.

Venture Beat‘in haberine göre Apple’ın mobil işletim sistemi, 23 günlük süre içinde uyumlu cihazlar içinde yüzde 50’lik bir yayılıma ulaşmayı başardı.

Karşılaştıracak olursak iOS 11, 19 Eylül 2017 tarihinde yayınlanmış, yüzde 52’lik yaygınlığa o yılın 6 Kasım tarihinde ulaşmıştı. Yani, bu duruma ulaşmak 48 gün, ya da iOS 12’nin yüzde 50 seviyesine ulaşması için geçen sürenin iki katı kadar zaman almıştı.

Apple’ın portalında yer alan bilgiye göre, son dört yıl içinde çıkmış cihazlarda geçiş hızı daha da yüksek. iOS 12 için bu tür cihazlarda yaygınlık yüzde 53’e ulaştı.

Yıldan yıla karşılaştırma yapmak kolay değil, çünkü bu rakamların açıklanmasının zamanlaması Apple’ın rızasına kalıyor. Yine de, geçmişe bakacak olursak iOS 10, 44 gün içinde cihazların yüzde 60’ına ulaşmıştı. iOS 9 ise 64 gün sonra yüzde 67’lik bir cihaz dilimine erişmişti.

Android ile karşılaştırıldığında, iOS tarafında işler güllük gülistanlık bir seyir izliyor. 28 Eylül’de açıklanan son rakamlara göre, 21 Ağustos 2017 tarihinde yayınlanmış Android Oreo sürümü, çıktıktan 403 gün sonra Android cihazlarının sadece yüzde 19.2’lik kısmında çalışır hâle gelmişti. Google’ın en son sürümü Android Pie henüz istatistiklere bile girmemişti.

İLGİLİ HABERLER