Manşetler

Android Oreo yükselmeye devam ediyor, Pie henüz ortada görünmüyor

android oreo

Google düzenli olarak Android sürümlerinin dağıtım oranlarını paylaşmaya devam ediyor. Şirket tarafından açıklanan son rakamlar, 2017’de yayınlanan Android Oreo için yükselişin devam ettiğini gösteriyor. Geçtiğimiz ağustosta kullanıcılarla buluşmaya başlayan en yeni sürüm Android Pie ise henüz ortada görünmüyor.

Son verilere göre, aktive edilmiş Android cihazların yüzde 19.2’sinde Android Oreo sürümleri yüklü bulunuyor. Bu da Oreo versiyonlarının bir önceki aya göre yüzde 4.6’lık bir artış kaydettiğini gösteriyor. Oreo’nun selefi olan Android Nougat, bir önceki yılın aynı döneminde kullanım oranını yüzde 3.4 oranında artırmıştı. 2016’da yayınlanan Nougat, toplamda yüzde 29.3’lük kullanım oranıyla en popüler Android sürümü olma unvanını koruyor. Ancak Nougat sürümlerinin toplam kullanım oranının bir önceki ay yüzde 30.8 seviyesinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Android Marshmallow, yüzde 21.6’lık kullanım oranıyla en popüler ikinci Android sürümü olmayı sürdürüyor. Android Lollipop’un kullanım oranı ise hâlâ yüzde 18.3 gibi etkileyici bir seviyede seyrediyor. KitKat aktif Android cihazların yüzde 7.8’lik kısmında yüklü olmaya devam ederken, Jelly Bean de hâlâ yüzde 3.2’lik bir gruba ulaşıyor. Ice Cream Sandwich ve Gingerbread ise yüzde 0.3’lük paylarıyla listede yer alıyor.

Android Oreo, ilk yılındaki performansıyla selefi Nougat’yı geride bırakmayı başarmış oldu. Oreo’nun bu performansı, henüz listeye giremeyen Android 9 Pie’ın da benzer bir performansı sergileyebileceğini gösteriyor. Google’ın Android güncellemelerini daha hızlı dağıtmak için başlattığı Project Treble gibi girişimlerin de beklenen değişimi oluşturması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER