Teknoloji

Apple iOS 11.3.1 ile birlikte orijinal olmayan ekranlardaki sorunu çözüyor

ios 11.3.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11.3.1

Apple mobil iletişim sisteminin en yeni versiyonunu, iOS 11.3.1‘i yayınladı. Yeni sürüm kullanıcılara Ayarlar uygulaması içindeki Yazılım Güncelleme bölümünden sunulmaya başlandı. Yeni sürüm, nisan ayı ortalarında yayınlanan iOS 11.3 ile birlikte görülen bir sorunu çözüyor.

Ekran değişimini orijinal olmayan parçalarla gerçekleştiren kullanıcıların telefonlarının ekranları, iOS 11.3 ile birlikte düzgün çalışmamaya başlamıştı. iOS 11.3.1 ile birlikte bu durumun düzeldiği belirtiliyor.

Bu ayın daha erken zamanlarında çıkan iOS 11.3’ün bazı iPhone 8‘in ekranlarında dokunma bozukluğuna neden olduğu ortaya çıkmıştı. Bu sorun orijinal Apple parçalarıyla değiştirilmeyen ekranlarda görülüyordu. Yazılım güncellemesinden önce bu ekranların düzgün çalıştığı söyleniyordu. Bazıları Apple’ın orijinal olmayan yedek parçaları engellemek için böyle bir adım attığını öne sürmüştü, çünkü daha önce iPhone 6‘ları için yan sanayi ana ekran düğmeleriyle değişim yapanlar da benzer sorunları yaşamıştı. Ancak Apple o zaman da bir güncelleme çıkararak sorunu çözmüştü. Aynı durum tekrarlandığına göre, Apple’ın böyle bir niyeti olmadığı anlaşılıyor.

Ancak Apple, iOS 11.3.1 güncelleme notlarında bir notu da eklemekten geri kalmıyor: “Orijinal olmayan ekranların takılması görsel kaliteyi bozabilir ve doğru çalışmamasına neden olabilir. Apple sertifikalı ekran onarımları, orijinal Apple parçalarını kullanan, güvenilir ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir.”

Bu düzeltmenin dışında iOS 11.3.1 küçük bir güncelleme sayılır, dikkat çeken çok fazla yenilik getirmiyor. Daha çok güvenliğe odaklanıyor, çeşitli bellek bozulma sorunlarını çözüyor ve telefonları, kullanıcı arayüzünü yanıltabilecek bir yazılı mesajdan koruyor.

İLGİLİ HABERLER