Teknoloji

iOS 11.3 yan sanayi ekran kullanılan iPhone 8’de sorun çıkardı

iphone 14 pro

iphone 8 ekraniOS 11.3 iPhone’lara, aralarında ARKit güncellemeleri, yeni pil özellikleri ve kişisel bilgilerinize erişim istendiğinde bilgilendirme yapılması gibi çeşitli yenilikler getirdi. Bununla birlikte iPhone 8’lerinin ekranlarını yan sanayi ekranlarla değiştirmiş olan kullanıcılar, iOS 11.3’ün gelişinden sonra ekranlarının çalışmamaya başladığını görmeye başladılar.

Motherboard‘un haberine göre, iPhone’larının ekranlarını üçüncü taraf üreticilerin ekranlarıyla değiştiren kullanıcılar, mobil işletim sisteminin en son sürümüne yükseltme yaptıktan sonra dokunmatik tepkilerde sorun yaşamaya başladılar.

Sitenin belirttiğine göre, iPhone için alternatif yedek parça hizmeti almak genellikle daha ucuza mal oluyor. Bazı durumlarda da başvurulabilecek tek servis imkanı olduğunu belirtiyor. Site, geçtiğimiz ekim ayında da üçüncü taraf ekranlarla ilgili benzer bir durumun söz konusu olduğunu, ancak o zaman Apple’ın çıkardığı yazılım güncellemesiyle sorunu hızlı şekilde çözdüğünü belirtiyor. Benzer durumun yeniden tekrarlanacağı tahmin ediliyor.

ABD’deki bir iPhone tamir dükkanı sahibi, sorunun iPhone’un ekranlarını besleyen küçük bir mikro işlemcinin yan sanayi ekranlar için çalışmayı bırakmasından kaynaklandığını söylüyor. Bu durum, Apple’ın onaylı olmayan parçalarla tamirden uzaklaşılmasını istediği şeklinde yorumlanabilir. Yine de, durumun gerçekten bilerek meydana gelip gelmediğini söylemek zor gibi görünüyor. Apple’dan konuyla ilgili açıklama gelirse, bu sayfalarda yer vereceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER