Manşetler

iPhone Pil Sağlığı özelliğini ve yeni Animoji’leri getiren iOS 11.3 yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple uzun süredir beklenen ve getireceklerini daha önce açıkladığı iOS 11.3 güncellemesini sonunda yayınladı. ARKit’in yeni sürümünü de barındıran güncellemenin getirdiği yenilikler arasında en dikkat çekicisi ise iPhone Pil Sağlığı özelliği oluyor. Henüz beta aşamasındaki bu özellik, Apple’ın eskiyen pillerin bulunduğu iPhone’ları bilinçli olarak yavaşlattığının ortaya çıkmasının ardından geliştirilmişti. Pil Sağlığı özelliğiyle kullanıcılara telefon yavaşlatma ve yapay arızalar konusundaki endişelerini giderecek yeni göstergeler sunuluyor.

iOS yeni sürüm ile kullanıcılara iPhone’un pilinin ne kadar sağlıklı çalıştığını ve servise ihtiyacı olup olmadığını gösterecek. Bu özellik iPhone 6 ve sonrasında çıkan modeller için geçerli olacak. Buna ek olarak, kullanıcılar diledikleri takdirde pili korumak adına iPhone’un işlemci gücünün yavaşlatılması özelliğini devredışı bırakabilecek. Söz konusu imkan iPhone 6, 6 Plus, SE, 6s, 6s Plus, 7 ve 7 Plus sahiplerine sunulacak.

ios 11.3Güncelleme iPhone’un artırılmış gerçeklik fonksiyonlarını da yeniliyor ve uygulamalara kapı ve duvar gibi dikey yüzeyleri ya da sandalye ve yuvarlak masa gibi nesneleri okuma yeteneğini kazandırıyor. Buna ek olarak, iPhone X sahiplerine aslan, ayı, ejderha ve kurukafa Animoji’leri sunuluyor.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise Sağlık Kayıtları portalı oluyor. Şu an için sadece ABD’de kullanılan portal, 40’tan fazla sağlık sisteminin hastalarına tıbbi kayıtlarını iPhone’un Sağlık uygulaması üzerinden görme imkanı sağlıyor.

Apple iOS 11.3 ile gizlilik konusunda da daha açık bir tavır takınıyor. Bundan böyle bir Apple özelliği kullanıcılardan kişisel bilgilerini istediğinde iki mavi ikonu el sıkışırken gösteren bir ikon ekranda belirecek.

İLGİLİ HABERLER