Teknoloji

Intel Huawei ile çalışmak için lisans aldı

intel arm

Huawei’nin ABD şirketleriyle çalışmasını engelleyen yasağa dair belirsizlikler, ilk günden bu yana devam ediyor. Pek çok şirket, bu yasaklar nedeniyle Huawei’ye donanım veya yazılım sağlayamıyor. Ancak bazı şirketlerin Çinli teknoloji deviyle çalışmak için lisans alması, bu yasağın sonsuza kadar sürmeyeceğini düşündürüyor. Huawei ile çalışmak için ABD hükümetinden izin alan şirketler arasına son olarak Intel katıldı.

Amerikan şirketlerinin Huawei’yle çalışmak için yaptığı lisans başvuruları, hükümet tarafından değerlendiriliyor ve karara bağlanıyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de, Intel’in gerekli onayı aldığı belirtiliyor. Diğer şirketler içinse değerlendirme sürecinin devam ettiği söyleniyor.

Qualcomm’un da lisans bekleyen şirketlerden biri olduğu daha önce Huawei tarafından doğrulanmıştı. Dolayısıyla gelecekte Huawei’nin telefonlarında Qualcomm’un yonga setlerini görmek de sürpriz olmayacak.

Intel ve Qualcomm’un Huawei ile çalışmak adına Amerikan hükümetiyle temasta olduğu bir süredir biliniyordu. Bazı haberlerde AMD’nin de birden fazla Çinli şirkete yonga satabilmek için başvuruda bulunduğu ve bunlardan birinin de Huawei olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER