Teknoloji

Intel’in en yeni 8. nesil Core işlemcileri yüksek Wi-Fi hızı sunuyor

intel 8. nesil işlemcilerIFA 2018 kapılarını açıyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde tanıtılacak birtakım yeni dizüstü bilgisayarların eşliğinde Intel de en yeni 8. nesil işlemcilerinin duyurusunu gerçekleştiriyor.

Üç adet yeni Whiskey Lake U serisi yonga var. Bunlar Intel’in orta segment dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği işlemciler. Ve ilk kesz üç adet 8. nesil Amber Lake Y serisi işlemci de çıkacak.

Intel, önceki işlemcilerle aynı mimariyi kullanmaya devam ediyor. En azından U serisi modeller göz önünde bulundurulduğunda, bunlar için “8,5. nesil” tanımlamasını yapmak da yanlış olmayacaktır. Şirketin dikkat çektiği en büyük yenilik ise gigabit Wi-Fi desteği oluyor.

Intel, yeni işlemcilerin daha yüksek internet hızlarına olanak sağlayacağını söylüyor. Özellikle bu tarz özelliklerden yoksun olan daha ucuz, orta segment dizüstü bilgisayarlarda daha hızlı internetin keyfinin çıkarılacağının altını çiziyor.

Yeni Y serisi ve U serisi yongalara Cortana ve Alexa gibi sanal asistanlar için destek de ekleniyor. Böylelikle gelecekte daha fazla dizüstü bilgisayarda dijital asistanların çalıştığını göreceğiz.

Y serisi yongalar, sınıfının ilk 8. nesil işlemcileri olmaları nedeniyle kolaylıkla ayırt edilebiliyor. U serisi Whiskey Lake modelleri tanımlamak daha zor olacak, çünkü Intel geçen yılın Kaby Lake R yongalarını da 8. nesil etiketi altında satıyor. Bu nedenle U serisi işlemcili modellerde “Bağlanabilirlik için Optimize Edildi” şeklinde bir etiket aramak gerekiyor.

Yeni U serisi Whiskey Lake yongaları arasında; iki çekirdek, dört yürütme birimli Core i3-U145U modeli bulunuyor. 2.1 GHz temel saat frekansı 3.9 GHz’e aşırtılabiliyor. Sekiz çekirdekli, sekiz yürütme birimli Core i5-8265U ise 1.6 GHz temel saat frekansı ve 3.9 GHz en yüksek hız potansiyeline sahip. Dört çekirdekli ve sekiz yürütme birimli Core i7-8565U da 1.8 GHz frekans ve 4.6 GHz hız aşırtma değerine sahip.

Y serisi Amber Lake yongalar ise daha düşük güçlü. Core m3-8100Y 1.1 GHz (3.4 GHz hız aşırtma); Core i5-8200Y 1.3 GHz (3.9 GHz hız aşırtma); Core i7-8500Y ise 1.5 GHz (4.2 GHz hız aşırtma) şeklinde frekans değerlerine sahip. Hepsi de çift çekirdek, dört yürütme birimli konfigürasyonlarla sunuluyor.

Bunlar Intel’in beklenen 10nm Cannon Lake yongaları veya bir süredir dedikoduları yapılan ve 1 Ekim’de masaüstü sistemler için çıkması beklenen 9. nesil işlemciler değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER