Teknoloji

Intel 9. nesil işlemciler 1 Ekim’den itibaren çıkmaya başlayacak

intel 7nm

Intel’in 9. nesil işlemcilerini ekim ayında tanıtacağı konuşuluyor. Yonga devinin 10 nm Cannon Lake yongalarının 2019 sonuna kadar gecikeceği söylenirken, bu yılın yenilenmiş işlemcilerinin temelinde 14 nm mimarisi üzerinde yapılmış iyileştirmeler bulunacak. Wccftech, Intel’in yeni Core i9, i7 ve i5 işlemcilerini 1 Ekim tarihinde, 9. nesil işlemciler olarak duyuracağını yazdı.

Amiral gemisi niteliğindeki işlemci Intel Core i9-9900K olacak. Bunda 8 çekirdek ve 16 yürütme birimi bulunacak. Sızan dokümanlar, bunun ilk ana akım Core i9 masaüstü işlemcisi olacağını gösteriyor. 16 MB L3 önbellek ve Intel’in UHD 620 grafik yongasını da barındıracak. Intel’in 9. nesil Core i7 işlemcisinin de, mevcutta bulunan altı çekirdek yerine  8 çekirdek ve 8 yürütme birimiyle çıkması bekleniyor. Core i5 işlemci de 6 çekirdek ve 6 yürütme birimiyle çıkacak.

Intel 9. nesil işlemciler içinde önce kilitli olmayanlar çıkacak

Intel’in öncelikle kilitli olmayan, hız aşırtması yapılabilir işlemcileri çıkaracağı konuşuluyor. Daha sonra da daha fazla 9. nesil işlemci, gelecek yılın başlarından itibaren çıkış yapacak. Eğer 1 Ekim tarihi doğruysa, o zaman bu işlemcileri barındıran ilk makineleri de yıl sonuna kadar göreceğiz demektir.

Kendi makinelerini kendileri kuranlar ise Intel’in en yeni işlemcilerinin AMD’nin Ryzen işlemcileri karşısında, oyun ve diğer işlerde neler yaptığını görmek ve ona göre karar vermek isteyecektir. Buna dair kafalarda oluşan soru işaretleri de gelecek ayın sonlarından itibaren ortadan kalkmaya başlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER