Eğlence

Intel başarısız olan OnCue pay-TV servisini Verizon’a satıyor

Intel bir açıklama yaparak başarısız olan OnCue pay-TV servisinin arkasındaki Intel Media isimli şirketini Verizon’a satacağını duyurdu. Anlaşmanın detayları hakkında bilgi verilmezken, bu yöndeki haberlerin ilk gündeme geldiği dönem olan geçtiğimiz yılın kasım ayında Intel’in Verizon’dan 500 milyon dolar talep ettiği öne sürülmüştü.

intel-220813

Verizon’ın OnCue’yu satın almasıyla birlikte hem FIOS fiber optik ağlarla hem de set üstü cihazlarla entegre edilmiş yeni nesil video servislerinin yayılmasının hızlanması bekleniyor. OnCue platformu için Intel tarafından geliştirilen set üstü kutu, mobil uygulamalar ve sunucuların da Verizon tarafından kullanılması öngörülüyor. Intel’in OnCue’yu hayata geçirmesindeki en önemli sorun olan içerik anlaşmaları halihazırda bu pazarda varolan Verizon için herhangi bir problem teşkil etmiyor.

Verizon CEO’su Lowell McAdam bu satın alma işleminin kendilerine yenilik konusunda ciddi bir zemin hazırladığını belirtirken, Intel CEO’su Brian Krizanich bundan sonraki dönemde ”Nesnelerin İnterneti”nden veri merkezlerine uzanan geniş bir yelpazede ürünler hazırlayacaklarını ifade etti. Satışla birlikte Intel Media’nın geniş patent portföyü Verizon’a devrolurken, 350 kişilik OnCue projesi ekibi de Verizon’a katılacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER