Teknoloji

Verizon Yahoo ve AOL’i elden çıkarıyor

yahoo mail

ABD merkezli mobil operatör ve teknoloji şirketi Verizon, bünyesinde bulundurduğu bir zamanın önemli markaları Yahoo ve AOL’i yaklaşık 5 milyar dolar karşılığında Apollo Global Management’e satıyor. Verizon zamanında bu iki şirket için yaklaşık 9 milyar dolar ödemişti. İki marka yola Yahoo adı altında devam edecek ve Verizon bu şirkette yüzde 10 oranında hisse sahibi olmayı sürdürecek.

Bir özel sermaye şirketi olan Apollo, Las Vegas’taki ünlü Venetian Oteli’nin ve ev ürünleri zinciri Michaels’in de sahibi konumunda. Şirketin kurucularından Leon Black, sabık finansçı Jeffrey Epstein’a 150 milyon dolardan fazla ödeme yaptığının ortaya çıkmasının ardından başkanlık görevini bırakmıştı.

Verizon, AOL’i 2015’te 4.4 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Yahoo’ya ise bundan iki yıl sonra 4.5 milyar dolar ödemişti. Yahoo Sports, TechCrunch ve Engadget gibi medya kuruluşlarını da bünyelerinde barındıran bu şirketler, Oath adı altında birleştirilmiş; daha sonrasında Oath isminin yerini Verizon Media Group almıştı.

Verizon, 2019’da Tumblr’ı açıklanmayan bir meblağ karşılığında elden çıkarmıştı. Yahoo’nun 2013’te 1.1 milyar dolar karşılığında satın aldığı blog platformunun 3 milyon dolar civarında bir fiyattan satıldığı öne sürülmüştü. AOL’in 2011’de 315 milyon dolar karşılığında satın aldığı HuffPost ise Verizon tarafından geçtiğimiz yıl BuzzFeed’e satmıştı.

Bir zamanlar AOL, ABD’nin en popüler internet servis sağlayıcısı konumundaydı. Yahoo ise dünya genelinde yüz milyonlarca kişinin açılış sayfasıydı. Zirve zamanlarında AOL’in piyasa değeri 200 milyar doları, Yahoo’nun piyasa değeri ise 125 milyar doları geçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER