Teknoloji

Apple en değerli markalar listesinin zirvesini bırakmadı

apple m3

Brand Directory tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Apple dünyanın en değerli markası olmaya devam ediyor. Araştırma şirketi, Apple’ın marka değerini 355.1 milyar dolar olarak hesapladı. Bu araştırmanın şirketlerin piyasa değerini yansıtmadığını belirtmekte fayda var.

Dünyanın en değerli markaları listesinde Apple’ı Amazon, Google, Microsoft ve Walmart takip ediyor. Samsung, Facebook, ICBC, Huawei ve Verizon listeyi tamamlıyor. Samsung’u dışarıda bırakınca ilk 10’da bir ABD ve Çin hakimiyeti olduğu görülüyor.

Apple’ın marka değerinin 2021’e kıyasla yüzde 35 oranında arttığını belirten Brand Directory, bir markanın ilk defa bu kadar yüksek bir değere ulaştığının altını çizdi. Raporda Apple’ın piyasa değerinin bir ara 3 trilyon doları gördüğü hatırlatılırken, Apple’ın ürünlerinin yanı sıra servisleriyle de hatırı sayılır bir kitleye ulaşmaya başladığına dikkat çekildi.

Apple, Google, Microsoft, Samsung ve Huawei gibi şirketlerin ilk 10’da olduğu listede marka değerini en hızlı artıran şirket olarak ise TikTok öne çıkıyor. TikTok listede ilk 10’a giremese de, 18.7 milyar dolar olan piyasa değerini yüzde 215 oranında artırarak 59 milyar dolara çıkardı. Sosyal ağ, en değerli 500 marka listesinde 18. sıraya çıktı.

İLGİLİ HABERLER