Teknoloji

Yahoo yola yeni yönetimiyle devam ediyor

yahoo mail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AOL ve Yahoo’yu geçtiğimiz mayıs ayında Apollo Global Management isimli şirket, 5 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Yapılan açıklamada satış sürecinin tamamlandığı ve Yahoo’nun yine Yahoo ismiyle yola devam edeceği belirtildi.

Verizon AOL’i 2015’te 4.4 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Yahoo’ya ise 2017’de 4.5 milyar dolar ödemişti. İki şirket bir süre sonra Verizon tarafından Oath markası altında birleştirilmişti. Bünyesinde TechCrunch ve Engadget gibi yayınları da barındıran Oath’un adı, 2019’da Verizon Media olarak değiştirilmişti.

Yeni dönemde Yahoo’yu CEO olarak Guru Gowrappan yönetecek. Şirket, faaliyetlerini Apollo Global Management bünyesinde bağımsız bir yapı olarak devam edecek. Bir özel sermaye şirketi olan Apollo, perakende mağazacılıktan otelciliğe kadar uzanan çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor. Gowrappan, önümüzdeki dönemde Yahoo’nun hem bir marka hem de kurumsal bir yapı olarak yenileneceğini belirtti.

Verizon, 2019’da zamanında Yahoo’nun satın aldığı Tumblr’ı elden çıkarmıştı. AOL’in parçası olan The Huffington Post da geçtiğimiz yıl satılmıştı. Bu satışlara rağmen; Apollo’dan verilen bilgilere göre, Yahoo hâlâ 900 milyona yakın aylık kullanıcıya sahip.

İLGİLİ HABERLER