Teknoloji

Intel 9. nesil Core işlemcilerini bugün tanıtıyor

intel 7nm

Intel bugün en yeni işlemcilerini tanıtmak için bir masaüstü PC etkinliği düzenliyor. “Sonbahar Masaüstü Bilgisayar Lansman Etkinliği” Türkiye saatiyle 17.00’de başlayacak. Şirketin bu etkinlikte 9. nesil Core işlemcilerini tanıtması bekleniyor.

Bu yılın işlemcileri Intel’in mevcut 14nm işlemci mimarisi üzerinde yapılan iyileştirmeleri temel alacak. Şirket, 10nm Cannon Lake yongalarının çıkışını 2019’a ertelemişti. Intel, yeni Core i9, i7 ve i5 yongalarını, 9. nesil işlemciler etiketiyle tanıtacak.

Sızıntıya göre, Core i9-9900K 530 dolar, i7-9700K 400 dolar, i5-9600K 280 dolar fiyat etiketi taşıyacak. Bu işlemciler Intel’in duyurusundan önce yurt dışında, B&H tarafından ön siparişe sunulmaya başlandı. Teslimatların ne zaman yapılacağıysa şu an için bilinmiyor.

Daha önceki sızıntılar 9. nesil Core i9 işlemcinin 8 çekirdek ve 16 yürütme birimiyle ilk ana akım i9 işlemci olacağını işaret ediyordu. Sızan dokümanlar da bunun ilk ana akım Core i9 masaüstü işlemci olacağını gösteriyor. Aynı zamanda 16 MB L3 önbellek ve Intel UHD 620 grafik yongasını da barındıracağını gösteriyor.

Intel’in 9. nesil Core i7 işlemcisinin de 8 çekirdek ve 8 yürütme birimiyle çıkması bekleniyor. Mevcut nesilde 6 çekirdek bulunuyor. Core i5 işelmci de 6 çekirdek ve 6 yürütme birimiyle çıkacak.

PC üreticileri Intel’in yeni işlemcilerinin oyun ve performans tarafında AMD’nin Ryzen yongalarına göre neler sunacağını merakla bekliyor. Intel etkinlikte muhtemelen performansa ayrı bir önem verecektir. Gelişmeler gün içinde Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER