Teknoloji

Intel 11. nesil Rocket Lake masaüstü işlemcileri için tarih verdi

intel 11. nesil rocket lake

Intel, 11. nesil Rocket Lake masaüstü işlemcilerin 2021’in ilk çeyreği içinde çıkacağını ve PCIe 4.0 desteğine sahip olacağını doğruladı.

Intel’in bu duyurusunun zamanlaması tesadüf değil gibi görünüyor. AMD masaüstü sistemler için, gelecek nesil Zen 3 mimarisini temel alan ilk CPU’larını bugün düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacak. AMD’nin bu yeni işlemcileriyle rekabeti Intel’in hakim olduğu yüksek güçlü PC’lere taşımayı amaçladığı biliniyor. Intel’in yeni yongaların gelecek yılın başlarında geleceği doğrulaması da PC toplamak isteyenlere AMD’nin çıkaracağı ilgi çekici donanımların ötesinde seçeneklerin de bulunacağına dair bir hatırlatma sayılabilir.

Her ne kadar Intel net bir çıkış tarihi vermese de, Videocardz‘ın haberine göre bu yongalar Mart 2021’de gelecek. Yeni Rocket Lake-S yongalarının mevcut Intel 400 serisi anakartlarla uyumlu olacağı söyleniyor. Bu da gelecek yıl yeni yongalar çıktığında terfi yapmayı düşünenler için yardımcı olacaktır.

Wccftech, Intel’in masaüstü işlemcileri tarafında sunmayı planladığı gelecek nesil işlemcilerle ilgili birtakım bilgiler paylaştı. Bunlar Intel’in yıllardır kullandığı 14nm mimarisini temel almaya devam edecek. Ne var ki, Wccftech iddiasına göre Intel, Willow Core mimarisiyle birlikte 11. nesil mobil işlemcilerine getirdiği bazı mimari iyileştirmeleri de taşıyacak. Böylelikle Intel henüz 10nm masaüstü ürünlerini çıkarmasa da, dikkate değer bazı ilerlemeler kaydedilmiş olacak.

PCIe 4.0 desteğine ek olarak yeni Rocket Lake-S serisinin şirketin yeni Xe grafik teknolojisini, entegre Thunderbolt 4 ve USB4 desteğini barındıracağı da beklentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER