Teknoloji

Instagram Lite uygulamasının fişi çekildi

instagram lite

Instagram Lite uygulaması, bundan yaklaşık iki yıl önce Google Play’de yerini almıştı. Söz konusu uygulama, Android kullanıcıları için veri tüketimi bakımından daha “verimli” bir Instagram deneyimi vadetmişti. Ancak bu maceranın şimdilik sonu gelmiş gibi görünüyor.

Instagram Lite’ın Google Play Store’dan kaldırılmasını önce Android Police sitesi tarafından gündeme taşındı. Instagram da TechCrunch sitesine gönderdiği açıklamayla durumu doğruladı.

Instagram’ın Lite versiyonunun iki yıllık macerasından bazı dersler çıkardığı ve uygulamanın yeni bir sürümü üzerinde çalışacağı da iddialar arasında yer alıyor. Ancak yenilenen yazılımın ne zaman ve nerede yayınlanacağı konusunda hâlâ belirsizlikler mevcut.

Instagram Lite’ı açmaya çalışanlar artık standart Instagram uygulamasına veya Instagram’ın web sürümüne yönlendiriliyor. Uygulama, nisan ayının ortaları itibarıyla Google Play’deki listelerden kaybolmuştu.

Instagram Lite uygulamasının neden şirketi tatmin etmediği konusunda kesin bir şey söylemek kolay değil. Ancak uygulamanın beklentileri karşılamadığı konusundaki işaretler de açık biçimde görülüyordu. Boyutunun ve bant genişliği ihtiyacının düşüklüğü, Instagram Lite’ın Kenya, Meksika ve Filipinler gibi ülkelerde başarılı olmasını sağlamıştı. Ancak uygulama asıl hedef olarak belirlenen Hindistan gibi pazarlarda beklenen etkiyi gösterememişti.

İLGİLİ HABERLER