Teknoloji

Instagram Lite sessiz sedasız Google Play Store’da yerini aldı

instagram liteFacebook ana Android uygulamasının ve Messenger’ın Lite sürümlerini uzun bir süre önce yayınlamıştı. Şirket aynı yaklaşımı çatısı altındaki platformlardan biri olan Instagram’a da uyguluyor. Instagram Lite uygulaması sessiz sedasız biçimde Google Play Store’da yerini aldı.

Instagram’ın gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılar için tasarlanmış versiyonu, sadece 573 kilobayt büyüklüğünde. Instagram’ın standart Android uygulamasının boyutunun 32 MB olduğunu göz önüne alınca aradaki fark daha iyi anlaşılıyor. Bu küçük boyut sayesinde Instagram’ı dahili depolama alanı daha az olan eski cihazlarda veya giriş seviyesindeki telefonlarda kullanmak da biraz daha kolay hâle gelecek. Uygulamanın boyutunun küçük olması da uygulamayı internet bağlantısının hızı düşükken indirmeyi kolaylaştırıyor.

Popüler sosyal ağ, Android uygulamasının Lite versiyonunun Google Play Store’a gelişi konusunda bir duyuru yapmadı. Şirketin bu tercihinde uygulamanın mevcut kapsama alanının pek büyük olmaması önemli rol oynamış gibi görünüyor. Instagram tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, uygulamanın testinin bu hafta itibarıyla Meksika’da başladığı belirtildi.

Instagram Lite ile kullanıcılar fotoğraf paylaşımı yapabiliyor, paylaşılan fotoğrafları görüntüleyebiliyor. Hikaye paylaşımı ve görüntülemesi de yapılabilen uygulamada Keşfet sekmesi de varlığını koruyor. Video paylaşımı yapılamaması uygulamanın en önemli eksiği olarak göze çarparken, depolama alanından tasarruf etmek amacıyla Direct adını taşıyan mesaj özelliğinin de Lite versiyondan çıkarılmış olması dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER