Teknoloji

iCloud Plus ile VPN ve geçişi e-posta adresleri kullanma imkanı

icloud plus

Apple, WWDC 2021 açılış konuşmasında iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 ve macOS Moneterey gibi yeni sürümlerinin ön izlemelerini yapmanın yanı sıra iCloud Plus paketini de duyurdu.

Apple, iCloud hizmetini iCloud Plus adlı bir yeni dizi özellik ile güçlendiriyor. Bulut depolama hizmeti bundan böyle VPN erişimi, geçici e-posta adresleri ve HomeKit özellikli ev güvenlik kameraları için sınırsız depolama alanı gibi özelliklerle birlikte gelecek.

Private Relay (Özel Geçiş) adı verilen VPN özelliği, kimin göz attığını ve bu verilerin nereden geldiğini maskelemek için internet trafiğinizi iki geçiş üzerinden yönlendiriyor. Hide My Email (E-postamı Gizle) adı verilen geçici e-posta özelliği, gerçek hesabınıza iletilecek tek kullanımlık e-posta adresleri oluşturmanıza olanak tanıyor. Bu şekilde, size spam göndermeye başlaması ihtimali nedeniyle güvenmediğiniz bir hizmete önemsiz bir e-posta adresi verebilirsiniz. Apple, hâlihazırda Apple ile Giriş aracılığıyla benzer bir özellik sunuyor.

Ayrıca Apple, iCloud Plus dahilinde HomeKit özellikli ev güvenlik kameralarının kaydettiği videolar için sınırsız depolama alanı sunacak. Şu anda bir kameradan video kaydetmek için en az 200 GB iCloud saklama alanı için para ödemek gerekiyor. Daha fazla video depolama için de daha yüksek fiyatlı bir plana geçiş yapmak gerekiyor.

iCloud Plus ile gelecek tüm özelliklerin mevcut iCloud planlarına ek ücret ödemeden dahil edilmesi bekleniyor. Apple, bu ek özelliklerin şu anda HomeKit video depolamayı desteklemeyen en ucuz planlarıyla sunulup sunulmayacağını söylemedi.

icloud

Bu arada Apple, iCloud hesabınızı yönetmenize yardımcı olacak yeni özellikler de sunuyor. Kendi aygıtınız kaybolursa Apple’ın arkadaşlarınıza veya ailenize güvenlik kodlarını iletmesine olanak tanıyan yeni bir kurtarma özelliği var. Ayrıca, öldükten sonra dosyalarınıza kimlerin erişebileceğini seçmenize izin veren bir “Dijital Miras” programı da duyuruldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER