Teknoloji

watchOS 8 tanıtıldı; portre fotoğraf tabanlı saat kadranı ve diğer yenilikler

watchos 8

Apple watchOS 8 işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi. Apple Watch akıllı saatleri çalıştıracak olan yeni yazılım, geçen yılki watchOS 7’yi takip edecek ve öncelikle geliştiricilerin uygulamalarını test etmeleri için onlara sunulacak. Herkese açık olacak final sürümünün sonbaharda gelmesini bekliyoruz.

Apple, gün boyunca nefes almanızı sağlayan Nefes uygulamasının bir uzantısı olan Mindfulness adlı yeni bir Apple Watch uygulaması çıkarıyor. Bu uygulama rahatlamanıza yardımcı olacak yeni animasyonlar ve diğer özellikleri ekliyor.

Fitness uygulaması, tai chi ve pilates gibi daha fazla egzersiz türünü kazanıyor. Apple Watch’un Sağlık uygulaması, solunum hızınızı açıkça takip edecek ve normal düzeninizin dışındaysa sizi bilgilendirecek.

watchOS 8 ile portre fotoğraf tabanlı yeni saat kadranı

iPhone’un portre moduyla çekilmiş bir fotoğrafı kullanmanıza ve kişi görüntüsünün arkasına metin ve diğer bilgileri katman hâlinde eklemenize izin verecek yeni bir saat yüzü de watchOS 8 yenilikleri arasında bulunuyor. Apple, hangi metnin gösterileceğini ve görüntünün kendisiyle nasıl bütünleştiğini özelleştirebileceğinizi söylüyor.

watchos 8

Benzer şekilde, saatteki Fotoğraflar uygulaması yeni bir düzen kazanıyor ve fotoğrafları doğrudan Mesajlar veya Apple’ın Mail uygulaması aracılığıyla paylaşma özelliği ile güncelleniyor. Mesajları cevaplarken yeni metin girişi seçenekleri de var.

watchOS 8, belirli durumlarda size bildirim göndermek için uygulamaları veya kişileri seçmenize olanak tanıyan yeni Odak modu da dahil olmak üzere iOS 15 ile gelen bazı yeni özellikleri kazanacak. Bir sonraki saate dair yağış uyarıları da dahil olmak üzere bir dizi başka yeni özellik de geliyor. Apple, Watch Series 6 saatinin UWB alıcısını kullanarak araba anahtarı desteği için kazanacağını da söyledi. AirTag gibi, diğer Apple cihazlarını bulmak için saatinizi de kullanabileceksiniz.

watchos 8

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER