Manşetler

iOS 15 ön gösterimi yapıldı, işte iPhone için dikkat çekici yenilikler ve özellikler

ios 15

Apple beklendiği üzere WWDC 2021 açılış konuşması yayınında iOS 15 ile gelecek yenilikler ve özellikleri hakkında ön gösterimi gerçekleştirdi. FaceTime ve bildirimler gibi işletim sisteminin önemli bileşenlerinde dikkate değer yenilikler sunuluyor.

FaceTime, konuşmaları daha doğal hissettirmek ve dikkat dağıtıcı arka plan gürültüsünü azaltmak için mekansal ses ve ses yalıtımı ile bazı önemli güncellemeler alıyor. Portre modunun bulanık arka planları FaceTime’da da kullanılabilecek ve kullanıcılar aramalar sırasında müzik ve video da paylaşabilecek. Artık, bir FaceTime aramasını bir internet tarayıcısında açan paylaşılabilir bir bağlantıyla Android ve Windows kullanıcılarını FaceTime’a dahil etmek de mümkün olacak.

Bildirimler, metin bildirimlerindeki kişi fotoğrafları ve daha büyük uygulama simgeleri ile yeni bir görünüme kavuşuyor. iOS 15 ile birlikte bildirimler için Focus adı verilen yeni filtre modları sunuluyor. Bunun sayesinde, çalışırken olduğu gibi farklı etkinlikler sırasında hangi bildirimlerin görüneceğini özelleştirmenize olanak tanıyacak. Bu ayarlar aynı iCloud hesabındaki farklı cihazlar arasında senkronize ediliyor. Ayrıca belirli bildirimleri toplu olarak toplama ve günün belirli saatlerinde özet olarak özet olarak alma seçeneği de var.

Ayrıca iOS 15, Mesajlar’da otomatik durum güncellemesi yoluyla Rahatsız Etmeyin modunu etkinleştirdiğinizi bunu başkalarının görmesini sağlar. Acil mesajlar için Rahatsız Etmeyin özelliğini geçersiz kılmak da mümkün oluyor.

iOS 15 ile gelen diğer yenilikler ve özellikler

iOS 15 ile gelecek diğer güncellemeler arasında, Spotlight’ta fotoğraf arama özelliği, AirPods ses güncellemeleri ve Bul’u kullanarak AirPods’ları bulmak için daha iyi destek, Live Text adlı yeni bir özellik sayesinde fotoğraflarda metin arama ve metin çevirisi de özelliği yer alıyor.

Apple Wallet uygulaması, otel odası anahtarları ve kimlik gibi daha geniş bir öğe yelpazesini destekleyecek. Anılar ise, video kliplerinizin hissini değiştirmek için Apple Music’ten farklı müzik parçaları ve geçiş seçenekleriyle daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor. Hava durumu uygulaması ise yeni eklenen tam ekran haritalar ve daha geniş bir animasyonlu arka plan yelpazesi ile daha fazla bilgi görüntüleyecek.

Detaylar geliyor…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER