Teknoloji

Apple Live Text ile fotoğraflardaki yazıları dijital hâle getirecek

apple live text

Apple, WWDC 2021 açılış etkinliğinde Live Text adını taşıyan yeni özelliğinin de duyurusunu yaptı. Live Text ile kullancıların fotoğraflarındaki yazılar, yapay zekâ desteğiyle dijital hâle getirilecek. Bu sayede yazılı notlar kolaylıkla e-posta veya mesaja dönüştürülebilecek.

Bunun akıllı telefonlar için yeni bir özellik olmadığını belirtmek gerekiyor. Google ve Samsung gibi şirketler geçmişte benzer özellikler sunmuştu. Ancak Apple’ın uygulaması oldukça pürüzsüz işliyor gibi görünüyor. Live Text ile kullanıcılar Film Rulosu’nda veya vizörde görülen fotoğraflardaki bir yazının üzerine dokunup hızlı bir şekilde aksiyon alabilecek. Bu metin üzerinden kopyalama veya yapıştırma yapmak, web üzerinde arama gerçekleştirmek veya bir telefon numarası varsa o numarayı aramak mümkün olacak.

Apple’dan verilen bilgiye göre, bu özellik “derin nöral ağlar” ve “cihaz üzerindeki zekâ” yardımıyla işliyor. “Cihaz üzerindeki zekâ” teriminin makine öğrenmesinin Apple tarafından tercih edilen ifadesi olduğunu belirtmekte fayda var.

Live Text iPhone, iPad ve Mac’lerde kullanılabilecek. Özellik ilk etapta yedi dili destekleyecek.

Apple Live Text dışında fotoğraf odaklı başka bir yeniliği daha duyurdu. Artık iOS 15 ile fotoğraflar üzerinden görsel arama gerçekleştirmek mümkün olacak. Söz konusu özelliğin detaylarına fazla girilmese de, Apple’ın paylaştığı bilgiler özelliğin Google Lens’e benzer şekilde işleyeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER