Teknoloji

FaceTime Android ve Windows’a geliyor

facetime android windows

Android ve Windows kullanıcıları sonunda FaceTime görüşmelerine katılabilecek. Apple, WWDC 2021 açılış etkinliğinde FaceTime’a web üzerinden erişilebileceğini açıkladı. Bu sayede Android ve Windows PC kullanıcıları da FaceTime sohbetlerine katılabilecek. FaceTime şimdiye kadar sadece iOS ve Mac cihazlarda kullanılabiliyordu.

Yeni güncellemeyle FaceTime biraz daha Zoom ve türevlerine benzeyen bir servise dönüşüyor. FaceTime aynı zamanda bağlantı üzerinden planlanmış bir görüşmeye katılma imkanı sunuyor. Kısacası bir FaceTime görüşmesi planlayıp görüşmenin bağlantısını başkalarına göndermek ve zamanı gelince herkesin görüşmeye katılmasını sağlamak mümkün olacak.

FaceTime’ın Android ve Windows’a gelişi için kesin bir tarih verilmiş değil. Ancak bu desteğin önümüzdeki sonbaharda iOS 15’in yayınlanmasıyla birlikte aktif hâle geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Apple, FaceTime için Android ve Windows desteğinin dışında başka özellikler de duyurdu. Izgara görünümü seçeneği, ses kalitesini artıran ses izolasyonu özelliği, uzamsal ses desteği ve portre moduyla arka planı bulanıklaştırmak bu özellikler arasında yer alıyor.

Apple’ın duyurduğu bir diğer FaceTime yeniliği ise SharePlay adını taşıyor. SharePlay ile FaceTime görüşmesindeki kişilerin eş zamanlı olarak aynı şeyi dinlemesi veya izlemesi mümkün hâle geliyor. Disney Plus, Hulu, HBO Max ve Twitch gibi servisler SharePlay’i destekliyor. Apple Music ve Apple TV Plus da doğal destekçiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER