Teknoloji

macOS Monterey duyuruldu, iPad ve iPhone ile daha fazla ortak çalışma imkanı

macos monterey

Apple WWDC 2021 açılışı konuşmasında iOS 15, iPadOS 15 ve watchOS 8‘i gösterdikten sonra macOS’un bir sonraki sürümünü, diğer bir deyişle macOS Monterey sürümünü duyurdu.

macOS Monterey ile daha fazla ortak çalışma imkanı

Şirket, bir klavye ve fareyi Mac ve iPad arasında paylaşma yeteneği de dahil olmak üzere iOS ile daha da fazla birlikte çalışabilirlik vadediyor. Bu özellik, Logitech klavyelerinde ve farelerinde bulunan özelliğe benziyor. İmlecinizi ve dosyalarınızı Mac ve iPad arasında hareket ettirmenize olanak tanıyor. Ayrıca Mac’ler bir AirPlay hedefi olarak seçilebilme yeteneğine de sahip oluyor. Bu da Mac’inizin ekranını ve ses sistemini kullanarak iPhone veya iPad’inizden içerik oynatmanıza izin veriyor.

macos monterey

Ayrıca Apple Mac’lere Kestirmeler otomasyon uygulamasının da geleceğini duyurdu.

Bunlara ek olarak Safari, sekme grupları ve daha temiz bir araç çubuğu ile biraz yeniden tasarlanıyor.

macOS Monterey, ilki Kasım 2020’de duyurulan Apple’ın M1 destekli Mac’lerinin çıkışından sonra tanıtılan ilk macOS sürümü niteliğini taşıyor. Apple’ın planı, gelecek yılın sonuna kadar tüm ürün yelpazesine özel çiplerine geçmesini sağlamak. Bu nedenle macOS Monterey, geçişin geri kalanının çoğunda Mac’leri çalıştıran işletim sistemi olacak.

İLGİLİ HABERLER