Manşetler

Huawei’den yeni giyilebilir ürünler: Watch GT 2 Pro ve FreeBuds Pro

Huawei'den yeni giyilebilir ürünler: Watch GT 2 Pro ve FreeBuds Pro

Huawei bugün başlayan yıllık geliştirici konferansında yeni bir akıllı saat ve bir çift kablosuz kulaklık duyurdu. Watch GT 2 Pro, geçen yılki Watch GT 2’nin güncellenmiş bir sürümü olma özelliğini taşıyor. En büyük özelliği ise herhangi bir Qi uyumlu şarj cihazı kullanılarak kablosuz olarak şarj edilebilmesi oluyor. Böylelikle Huawei’nin yeni akıllı saatini herhangi bir kablosuz şarj aletiyle ve hatta Samsung ya da Huawei’nin amiral gemisi telefonlarla şarj edebileceksiniz.

Bu arada, FreeBuds Pro ise göz alıcı bir tasarıma ve ilginç kontrol şemasına sahip yeni bir gürültü önleyici tam kablosuz kulaklık olma özelliğini taşıyor. Bunların yanı sıra Huawei, Watch Fit akıllı saatinin ve FreeLace Pro kablosuz kulaklıklarının küresel olarak piyasaya sürüldüğünü de duyurdu.

Huawei Watch GT 2 Pro, sırasıyla silikon ve deri kayışlarla gelen spor ve klasik modeller de dahil olmak üzere birkaç farklı varyasyonda sunuluyor. Spor için LiteOS ile çalışan akıllı saati kullanıyorsanız Huawei, yeni kayak ve snowboard modlarının yanı sıra dönüş hızınızı ölçebilen yeni bir golf sürüş menzili modu da dahil olmak üzere 100’den fazla egzersiz modu bulabileceğinizi söylüyor. Kaybolursanız, telefonunuz yanınızda olmadan çalışan ve GPS kullanarak adımlarınızı geri izlemenize yardımcı olabilecek yeni bir “geri dönüş” modu da var. Bununla birlikte, Apple Watch’ta bulacağınız gibi yerel bir haritalama uygulaması yok. Huawei, saatin üçüncü taraf hizmetlerle entegre olabileceğini söylese de, şu anda popüler aktivite izleme hizmeti Strava için destek bulunmuyor.

İyileştirilmiş ışık geçirgenliğine ve daha iyi makine öğrenmesine sahip bir sensör sayesinde kötü hava uyarıları ve daha doğru kalp atış hızı izleme özelliği de Watch GT 2 Pro’nun önemli yenilikleri arasında bulunuyor. Aynı zamanda saat, diğer birçok akıllı saat gibi kan oksijen doygunluk (Sp02) seviyenizi izleyebilir ve uykunuzu takip edebilir. 5ATM su geçirmezlik derecesine sahiptir, yani su altında 50 metreye kadar, 10 dakikalık bir süre boyunca hayatta kalabilir.

Huawei Watch GT 2 Pro, selefiyle aynı şekilde 454 x 454 çözünürlüğe sahip 1,39 inç dairesel OLED ekrana sahip ve bir Kirin A1 yonga setinden güç alıyor. Huawei, pil ömrünün yaklaşık iki hafta olduğunu ve Watch GT 2 ile aynı şekilde GPS modunda 30 saate kadar gidebileceğini veya yeniden şarj edilmeden önce 24 saat boyunca müzik çalabileceğini söylüyor. Huawei’ye göre, 5 dakikalık bir şarjla 10 saatlik ek kullanım sunuyor.

Huawei, Watch GT 2 Pro’nun bu aydan itibaren satışa sunulacağını söyledi. Sport versiyonu 329 avroya, deri kayışlı Classic modeli ise 349 avroya satılacak. Bu akıllı saatin Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

Huawei FreeBuds Pro özellikleri

Şimdiye kadar farklı biçimlerde ve tasarımlarda gerçek kablosuz kulaklıklar ürettikten sonra Huawei, nihayet yeni gürültü önleyici FreeBuds Pro ile işleri değiştiriyor. Bu gerçek kablosuz kulaklıklar, daha kare gövdeli bir tasarıma sahip, ancak kulaklığın ucu kulağınıza daha rahat oturması için hala kavisli. Çoğu kulaklıkta gördüğümüz özel olarak dokunmaya dayalı kontrollerden farklı olarak, ses seviyesini kontrol etmek için bu gövdeyi sıkarak ve parmağınızı kulaklık üzerinde yukarı ve aşağı kaydırarak kulaklıkları kontrol edebilirsiniz.

Huawei, FreeBuds Pro’nun hangi boyda silikon kulak uçlarını kullanmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olması için Huawei’nin AI Life uygulamasını kullanarak kulağınızdayken uyumunu akıllıca test edebileceğini söylüyor.

Huawei'den yeni giyilebilir ürünler: Watch GT 2 Pro ve FreeBuds Pro

Geçirgenlik modu gibi tipik gürültü engelleme özelliklerinin yanı sıra Huawei, mevcut konumunuz için en uygun olduğunu düşündüğü şeye bağlı olarak farklı gürültü engelleme modları sunuyor. Kulaklıklar dinleme ortamınızı otomatik olarak algılayıp üçü arasında geçiş yapabildikleri anlamına gelen “akıllı dinamik gürültü engelleme” özelliğine sahip ilk gerçek kablosuz kulaklıklar olduğunu söylüyor. Huawei, 40 dB ile FreeBuds Pro’nun AirPods Pro’dan daha yüksek bir maksimum gürültü azaltma yeteneğine sahip olduğunu da iddia ediyor.

Huawei'den yeni giyilebilir ürünler: Watch GT 2 Pro ve FreeBuds Pro

FreeBuds Pro siyah, beyaz veya gümüş renklerde sunulacak. Pil ömrü, gürültü engellemeyi kullanıp kullanmadığınıza bağlı olarak değişiyor. Gürültü engellemeyi kullanırken, kulaklıklardan 4,5 saate kadar dinleme süresi elde ederken ve gürültü engelleme kapalıyken bu süre yedi saate yükseliyor. Huawei, şarj kutusuyla birlikte 30 saate kadar şarj süresine çıkılabileceğini söylüyor. Eğer gürültü engellemeyi açarsanız bu süre 20 saate düşüyor. Huawei, kulaklıkların 199 avroya satılacağını ve ekim ayında satışa sunulacağını da kaydetti.

Watch Fit ve FreeLace Pro özellikleri

Huawei, sunumunun bir parçası olarak, daha önce Çin pazarı için duyurulmuş olan Watch Fit akıllı saati ve FreeLace Pro kablosuz kulaklıklarının küresel sürümlerini de duyurdu. Watch Fit, Huawei’ye göre dikdörtgen 1,64 inç OLED ekrana sahip ve 10 günlük pil ömrüne sahip olacak. FreeLace Pro ise, şarj için yerleşik bir USB-C kablosuna sahip gürültü önleyici kulaklıklardır. Her ikisi de bu aydan itibaren satışa sunulacak. FreeLace Pro 119 Euro’ya, Watch Fit ise 129 Euro’ya mal olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER