İncelemelerManşetler

Huawei Watch 4 Pro Space Edition İncelemesi

Huawei’nin zengin akıllı saat ürün yelpazesinde şu sıralar gözde olan ürün Watch Fit 3. Bununla birlikte biraz daha yüksek seviyede ve pahalı zevkleri olanlar için de yeni bir ürün var: Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Füze motorlarından, yani LAVAL’dan ilham alan tasarımı, uzay sınıfı DLC titanyum kasası ve titanyum bilekliği ve çift renkli nano-kristal seramik çerçevesiyle bu akıllı saat gerçekten çok şık ve klasik bir saatten farklı görünmüyor. 27.999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla sunulan bu akıllı saat, geçen yıl bu zamanlarda piyasaya giriş yapan Huawei Watch 4 Pro’yu temel alıyor. Sağlık, egzersiz takibi, günlük hayatta yardımcı araçlar, bağımsız Huawei AppGallery ve Petal Haritalar erişimi gibi birçok özelliği de devam ettiriyor. Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme yazısı ve videosunda, bu göz alıcı akıllı saat ile ilgili detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

  • Havacılık Sınıfı DLC Titanyum
  • Bir Dakikada Sağlık Taraması 2.0
  • 21 Güne Varan Ultra Uzun Pil Ömrü Modu
  • eSIM Hücresel Arama
  • 30 Metreye Kadar Serbest Dalış
  • Android ve iOS Uyumlu

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme: Tasarım

Huawei Watch 4 Pro Space Edition da dairesel ekranı koruyor. Bu sayede klasik akıllı saatlerin görünümünü başarılı bir şekilde yansıtması yine mümkün oluyor. Tasarım olarak da ana modele benzemekle birlikte, malzeme ve çeşitli tasarım unsurları bu akıllı saati daha farklı ve özel kılıyor.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Öncelikle Watch 4 Pro Space Edition, uzaydaki çeşitli unsurlardan esinlenen tasarım dokunuşları içeriyor. Dairesel ekranın etrafını çift renkli nanokristal seramik çerçeve sarıyor. Gayet sağlam görünen bu çerçeve kırmızı ve gri renklere sahip. Renkler arasındaki geçiş pürüzsüz, sanki bir renk oyunu varmış gibi hissettiriyor. Saat, havacılık ve uzay sınıfı DLC titanyum kasayla geliyor. Bu da hafiflik ve sağlamlığı bir arada sunuyor. Saati birkaç kez kazara bir yerlere çarptım, ancak gövdede herhangi bir çizilme veya aşınma görmedim. Küresel safir cam da çarpmaların ekranda herhangi bir çatlama veya çizilmeye yol açmasını önlüyor. Bu camın çizilmelere karşı ultra dayanıklı olduğu ve normal camdan 3 kat daha sert Mohs seviyesine sahip olduğunu belirtelim.

Uzay ve havacılık sınıfı DLC kaplamalı titanyum malzeme sadece kasada değil kayışta da kullanılıyor. Bu da çizilmelere karşı kasa kadar kayışın da dayanıklı olmasını sağlıyor. Kutudan çıkan ek baklavalar sayesinde bilek ayarını kolaylıkla yapabilirsiniz. Saatin kayışında takılı olan baklavaları da kolayca çıkarabilirsiniz.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Bunların dışında Watch 4 Pro Space Edition da, Huawei Watch 4 Pro gibi daha büyük bir ekran-gövde oranıyla geliyor. Saatin ekranının etrafında ince bir çerçeve var. Bu da saatin yüzey alanını küçük tutarken daha büyük boyutlu bir ekranı kullanmaya izin veriyor. Öte yandan, ekranı koruyan safir camın küresel yapısı, uzay mekiklerinde görmüş olduğumuz küresel pencereleri andıran bir hava veriyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ın 48mm’lik kasa boyutu var. Bu da 1.5 inç gibi daha büyük boyutlu bir dairesel ekranı beraberinde getiriyor. Saatin sağ kenarında iki adet fiziksel kontrol var. Üstte yine LAVAL’dan ilham alan taç tasarımına sahip olan kurma kolu var. Bu birim, basarak saati uyandırmayı, uygulama menüsünü açmayı, saat yüzüne geri dönmeyi sağlıyor. Çevirerek de kullanıcı arayüzünde kaydırma, uygulama menüsü içinde yakınlaştırma ve uzaklaştırma gibi hareketleri mümkün hâle getiriyor. Aşağı düğmesi ise şimdi sadece tek bir uygulama veya favori işleme değil, üç farklı uygulamaya veya işleve hızlı erişim sağlıyor. Hap biçiminde ve yeterli derinlikteki bu tuşa bastığınızda, ekranın sağ alt köşesinde üç farklı simge göreceksiniz. Telefon, Sağlık Görünümü ve Antrenman uygulamaları varsayılan olarak ayarlanmış. Ayarlar içinden aşağı düğmesinin kullanılacağı uygulamaları ve bunların sıralamasını değiştirebilirsiniz.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Huawei Watch 4 Pro Space Edition da, IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Böylelikle yoğun efor sarfettiğiniz terli antrenmanlarda, yağmur altındaki aktivitelerde, havuzda veya denizde yüzme gibi egzersizlerde akıllı saati bileğinizden çıkarmanız gerekmez. Duşa da rahatlıkla girebilirsiniz. 5 atmosfer basınca kadar dayanıklılık ve 30 metre dalış desteği var. Bu ikinci yeterlilik EN 13319 sertifikasıyla birlikte belgeleniyor. Egzersiz uygulamasında yer alan Dalış modunu sunduğu zengin ayarlar ve seçeneklerle birlikte Watch 4 Pro Space Edition da bir “dalış bilgisayarı” niteliğini taşıyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı, titanyum kayışına rağmen uykuda bile bileğimde rahatlıkla muhafaza ettim, 3-4 günde bir şarj için çıkardım. Huawei’nin floroelastomer kayışları daha rahat, ancak titanyum kayış da uyku sırasında veya normal kullanımda çok sorun çıkarmadı. Yine de, sıcak yaz günleri için ya da suda veya spor yaparken kullanım için daha rahat etmek adına, Huawei’nin iyi performans sergilediğini bildiğimiz floroelastomer kayışlarından birini edinmeniz isabetli bir adım olabilir.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme: Özellikler, Performans ve Pil

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ın yuvarlak safir camının altında yer alan 466 x 466 piksel çözünürlüklü, 1.5 inçlik dairesel ekran LTPO teknolojisine sahip. Yenileme hızı dinamik biçimde değişiyor ve 1 Hz seviyesine kadar inebiliyor. Bu sayede Always-on-Display (AOD), yani sürekli açık ekran özelliğini pil ömrüne çok olumsuz etkide bulunmadan kullanmak mümkün oluyor. Huawei, bu özelliği başlangıçta kapalı olarak sunuyor, ancak ekran ayarları içinden etkinleştirebilirsiniz. Her bir saat yüzüne karşılık gelen sürekli açık ekran temaları var. Üstelik çok karanlık olmadığı için saati yüzünüze karşı doğrultmadan da saatin kaç olduğunu rahatlıkla görüyorsunuz.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Watch 4 Pro Space Edition’a özel, uzaydan ilham alan yeni saat yüzleri bulunuyor. LAVAL saat kadranları, dinamik alev tasarımı sayesinde pil seviyesini saat yüzüne yansıtıyor. Alev renkleri, pil seviyesini yansıtacak şekilde otomatik olarak ayarlanıyor. Pil seviyesi yüksekse yoğun bir alev, azalmaya başladıysa daha seyrek ve mor tonların da göründüğü bir alev rengi ekranda beliriyor. Bunun dışında LAVAL saat kadranında seçtiğiniz bir gezegeni gösterebilir veya 7 gezegenin ekranda otomatik olarak dönüşümlü biçimde yer almasını tercih edebilirsiniz. Yine gökyüzünden ilham alan bir başka saat yüzünde, tarihe karşılık gelen takım yıldızı otomatik olarak görüntüleniyor. Bununla birlikte seçtiğiniz bir takım yıldızını ekranda sabit olarak gösterebilirsiniz.

Watch 4 Pro Space Edition’ın ekran parlaklığı yüksek, bu durum dışarıda da rahat bir kullanım sağlıyor. Derin siyahları ve canlı renkleri sayesinde saat yüzlerini, uygulamaları ve bilgi kartlarını etkileyici biçimde gösteriyor. 1.5 inçlik dairesel ekranın yüksek çözünürlüğü de keskin ve net yazılar, grafikler sunuyor. HarmonyOS 4.2 ile birlikte yenilenen kullanıcı arayüzü, şık ve büyük yazı tipleriyle önemli noktaları bir bakışta anlamayı sağlıyor. Pusula, uyku, aktivite, stres, kalp hızı gibi uygulamalarda büyük ekranın ve okunaklı yazıların farkını görebilirsiniz.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı da doğrudan Wi-Fi’a bağlayabilir, veri bağlantısı için bir telefona ihtiyaç duymazsınız. Buna ek olarak eSIM desteği sayesinde, bir mobil hattı saate tanımlayabilir ve dışarı çıkarken yanınıza bağlı telefonu alma yükü ve zahmetinden kurtulabilirsiniz. Saate bağımsız bir hat tanımlayabilirsiniz. Aslında akıllı telefonunuzda kullandığınız numarayı saatte de kullanacak biçimde kurulum imkanı var, ancak Türkiye, henüz bu özelliğin desteklendiği ülkeler arasında bulunmuyor. Bu nedenle, eğer Watch 4 Space Edition’ı bağımsız bir akıllı saat olarak kullanmayı düşünüyorsanız, en güzeli ayrı bir hat ve bununla ilişkilendirilmiş eSIM edinmek olacaktır. eSIM ile ilgili tüm ayarlamaları ister ilk kurulum sırasında, ister daha sonra Huawei Sağlık uygulaması üzerinden yapabiliyorsunuz.

Watch 4 Pro Space Edition’ın hoparlörü ve mikrofonu telefon görüşmeleri için yeterli bir performansı ortaya koyuyor. Bununla birlikte karşı tarafın sizi en iyi şekilde anlaması için bileğinizi ağzınıza biraz daha yakın tutmanızda fayda olacaktır. Eğer eSIM ile, telefondan bağımsız bir kullanım düşünüyorsanız, bağlı bir Bluetooth kulaklık telefon görüşmelerini daha rahat gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Ancak kısa süreli, genellikle ihtiyaç duyduğunuzda yapacağınız telefon görüşmeleri için cihazın dahili mikrofonu ve hoparlörü yeterli olur. Hoparlörün ses çıkış şiddeti bir hayli yüksek. Bu durum telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini gayet iyi biçimde anlamanıza yardımcı olacaktır. Öte yandan Antrenman koçunun da sesini de, dışarıda spor yaparken bile rahatça duymanıza izin verecektir.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Performans açısından Huawei Watch 4 Pro Space Edition da iyi bir seviyede bulunuyor. Saatin yazılımla uyum içinde çalışan donanım bileşenleri sayesinde gayet iyi bir kullanıcı deneyimi sunuluyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti, uygulamaların açılışı, egzersiz takibinin başlatılması ve bunun gibi işler hızlı ve akıcı. Dokunmatik ekranın tepkisi ve hızı da gayet iyi. Dönen taçla kontrol kolay, ancak dokunmatik ekran da benzer seviyede kolaylık ve pratiklik sağlıyor.

Huawei, Watch 4 Pro Space Edition’ın da, normal Watch 4 Pro gibi, standart kullanımda 4.5 güne varan bir kullanım sergileyeceğini belirtiyor. Saatin Wi-Fi, arka planda veri senkronizasyonu ve bunun gibi işlevlerini kapatarak temel saat özelliklerini açık tutan ultra uzun batarya ömrü ise 21 güne varan bir tek şarj performansı sunuyor. Benim pratikteki deneyimim de Huawei’nin verdiği 4.5 günlük süreyi destekliyor. Kullandığım zaman zarfında sürekli açık ekran kapalı, arka planda sürekli kalp hızı, kanda oksijen düzeyi takipleri etkin durumdaydı. Ayrıca otomatik Wi-Fi bağlantısı da aktifti ve Bluetooth ile sürekli olarak iPhone 15 Pro ile, düşük güç seviyesinde de olsa bağlantı aktifti. Buna ek olarak geceleri uyku takibi için de saati bileğimden çıkarmadım.

Bir akıllı saat için standart kullanımda iyi bir pil performansının olduğunu söyleyebiliriz. Şarj tarafında da benzer bir durum var. Saati sadece 90 dakikada tamamen şarj etmek mümkün. Bunun için kutudan çıkan kablosuz şarj aksesuarını uygun bir güç adaptörüyle birlikte kullanmalısınız. Bununla birlikte bilgisayarın USB-A portuna da bağlayabilirsiniz. Bu arada, Qi kablosuz şarj protokolünü de destekliyor. Öte yandan Huawei Pura 70 Ultra gibi, ters kablosuz şarj destekleyen bir telefonunuz varsa, ihtiyaç duyduğunuz zaman akıllı saatinizi telefonunuzla da şarj edebilirsiniz.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme: Sağlık ve Egzersiz

Huawei Watch 4 Pro Space Edition da, daha önce incelediğimiz Huawei akıllı saatleri gibi sağlık ve egzersiz alanında bir hayli iddialı. Kalp atış hızı, kanda oksijen düzeyi, stres seviyesi, cilt sıcaklığı, EKG, arteriyel sertlik, akciğer fonksiyonu, uyku nefes farkındalığı gibi farklı sağlık parametreleri sürekli takip ediliyor. Bunun yanı sıra boy, kilo, vücut-kitle endeksi ve vücut yağ yüzdesi gibi değerlere dayalı formda kalma hedeflerini yerine getirmeye de yardımcı oluyor.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Nefes sağlığına odaklanan Solunum Kontrolü özelliğini ilk kez geçen yıl Watch 4 Pro’da görmüştük, burada da yine karşımıza çıkıyor. Solunum Kontrolü özelliği, FVC (Zorlu Vital Kapasite) ve FEV1’in (zorlu ekspiryum manevrası) FVC’ye oranı gibi iki değeri ölçüyor ve sonucu da akıllı saatin ekranında gösteriyor. Test oldukça basit, yapmanız gereken tek şey belli bir süre boyunca birkaç kez aralıksız öksürmek. Bu testin sonucu belki gerçek bir tıbbi cihazın doğruluk seviyesinde olmayabilir, ancak verdiği sonuç solunum sağlığı açısından fikir verici ve harekete geçmeye teşvik edici olacaktır.

EKG analizi de, daha önce çeşitli üst sınıf Huawei Watch akıllı saatlerinde olduğu gibi Watch 4 Pro Space Edition’da da mevcut. Belli aralıklarla, saatin kenarındaki aşağı düğmeye bir süre boyunca parmağınızı temas ettirerek EKG ölçümü yapabilirsiniz. Sonuçlar bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasına kaydediliyor. Yine dolaşım sistemiyle ilgili bir başka özellik olan Damar Sertliği Takibi de var. Sağlıklı bir dolaşım sistemi için damar sertliğinin belli bir aralıkta olması önemlidir ve Watch 4 Pro da, yaptığı ölçümlerle sağlığınız konusunda size bir fikir verecek ve bir sonraki adım için harekete geçirecektir. EKG ve Damar Sertliği ölçümlerine akıllı saat üzerinde başlamadan önce bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında etkinleştirme işlemini yapmanız gerekiyor.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Yukarıda detaylandırdığımız özelliklerle birlikte, bir dakikada 8 noktadan sağlık taraması yapabiliyorsunuz ve mevcut sağlık durumunuz hakkında Watch 4 Pro Space Edition size bir rapor çıkarıyor. Bunu, doktora gitmeden, oturduğunuz yerden yaptığınız bir sağlık taraması, yani check-up gibi düşünebilirsiniz. Sonuçlar bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden de takip edilebiliyor. Öte yandan Sağlık Trendleri özelliği sayesinde belirli periyotlardaki taramaların ve raporlamaların oluşturduğu tabloyu izleyebilirsiniz ve sonrasında yediklerinize, içtiklerinize ve hareket alışkanlıklarınıza dikkat etme konusunda yardım alabilirsiniz.

Uyku takibi Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ın da güçlü olduğu alanlardan bir tanesi. Saatin birkaç gün giden pili ve hızlı şarj performansı, aynı zamanda bileği rahatsız etmemesi, geceleri saati bilekte tutup uyku takibi yapmayı kolaylaştırıyor. Gece çektiğiniz uykunun özetini saatin ekranında görebileceğiniz gibi, daha fazla detayı, çeşitli analiz ve tavsiyeleri bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında bulabilirsiniz.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Bu arada Huawei Sağlık uygulaması, sağlık topluluğu oluşturma konusunda da ilerlemiş görünüyor. Eşiniz, çocuklarınız veya diğer aile bireyleriniz arasında bir sağlık topluluğu kurabilir ve birbirinizin uyku, kalp hızı ve bunun gibi parametrelerini takip edebilirsiniz. Huawei Sağlık uygulaması, belirli aralıklarla sunduğu bildirimler sayesinde sizi, sevdiklerinizin sağlığına dikkat etmeniz konusunda uyarıyor.

Spor ve egzersiz konusunda da Watch 4 Pro, daha önceki Huawei akıllı saatlerinin güçlü çizgisini devam ettiriyor. 100’den fazla spor modunu takip etme imkanı var. Bunun dışında, 30 metreye kadar dalış desteği bu akıllı saati güçlü bir dalış bilgisayarı hâline getiriyor. Dalış modu sayesinde farklı dalış egzersizlerinizi takip edebilirsiniz. Bu modda, dalış egzersizi sırasında size yol gösterecek çeşitli tavsiyeler, nefes egzersizleri de sunuluyor.

Huawei’nin TruSport teknolojisi hareket alışkanlıklarınıza ve sağlık durumunuza göre size bir antrenman planı çıkarıyor ve buna göre ilerlemenize katkıda bulunuyor. Eğer kendi başınıza spor yapmak, motive olmak zor geliyorsa, Watch 4 Pro Space Edition bu noktada size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Otomatik egzersiz takibi, dışarıda yürüyüş, koşu, bisiklet, kürek gibi antrenmanları otomatik olarak algılayarak hareket takibini otomatik olarak başlatıyor. Egzersiz sırasında ilerleyişinizi Space Edition’ın parlak ve büyük ekranında, çeşitli anlamlı veriler eşliğinde hızlıca görebilirsiniz. Eğer dışarıda yürüyüş yapıyorsanız, geri dönüş rotası özelliği sayesinde geldiğiniz yolu saat üzerinde görerek geri dönüş yolunu buna göre oluşturabilirsiniz. Bu, özellikle ormanda yapılan yürüyüşlerde veya bisiklet binme aktivitelerinde fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Aktivite halkaları da renkli, canlı ve anlaşılır grafiklerle gün içinde yaktığınız kaloriyi, attığınız adım sayısını gösteriyor. Halkaları tamamladığınızda çeşitli bildirimleri ekranda görüyor veya halkaları tamamlama konusunda teşvik edici bildirimlerle karşılaşıyorsunuz. Tüm bu gelişmiş özellikleriyle Watch 4 Pro Space Edition, güçlü bir antrenman koçu ve takipçisi gibi çalışıyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition’da Düşme Tespiti de mevcut. Herhangi bir düşme olayının meydana gelmesi durumunda akıllı saat bunu algılıyor ve tek bir dokunuşla SOS, yani acil durum uyarısı vermeyi sağlıyor. Bu durumda acil durum kişisi veya acil yardım hattı hızlı biçimde aranıyor. eSIM özelliği aktifse akıllı saatteki hat, aksi takdirde bağlı telefon üzerinden iletişim gerçekleştiriliyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme: Yazılım

Huawei Watch 4 Pro’da HarmonyOS 4.2 yüklü olarak geliyor. Daha önce incelediğimiz Huawei akıllı saatlerinde, saat yüzünde sağa sola kaydırarak gezilebilen bilgi kartlarından bahsederdik. Bunlar kalp hızı, kanda oksijen düzeyi, uyku, hava durumu ile ilgili bilgileri tek bir bakışta görme imkanı sunuyordu. Şimdi bunların yerini yeni nesil servis araçları alıyor. Bu servis araçları, düzenli ve kalabalık görünmeyen tasarımlarıyla tek bir bakışta birçok anlamlı bilgiyi ekranda görmeyi sağlıyor. Spor, sağlık, günlük hayat ve bunun gibi her bir farklı senaryo veya kullanım ihtiyacı için bir servis araçları ekranı ayırabilirsiniz. Huawei, 140 farklı özelleştirilebilir kullanım olduğunu belirtiyor. Yeni servis araçlarını doğrudan saatin ekranından oluşturabilir ve istediğiniz zaman bileşenleri değiştirerek ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Bu akıllı saate de Huawei AppGallery üzerinden uygulama yükleyebilirsiniz. Bu sayede, iPhone ile bu saati eşleştirenler de çeşitli uygulamaları AppGallery’den yükleyerek üçüncü taraf uygulama desteğinden yararlanabiliyor. Bağımsız çalışan uygulamaların başında Petal Haritalar geliyor. Wi-Fi veya eSIM üzerinden ağa bağlıysanız, Petal Haritalar’da konumunuzu görebilir, etraftaki mekanları görüntüleyerek yol tarifini doğrudan saat üzerinden alabilirsiniz. Öte yandan doğrudan akıllı saat üzerinde, sanal klavyeyi kullanarak gideceğiniz yeri arayıp bulabilir ve daha sonra yol tarifine başlayabilirsiniz. Sesli uyarılar veya titreşimlerle uyarılıyorsunuz ve ekranda yol tarifi gayet hızlı ve doğru biçimde gösteriliyor. Yüksek binaların arasında bile GPS sinyal alışı iyi. Bu noktada dahili GPS alıcısı da işini iyi şekilde yapıyor.

Saatte yüklü gelen Huawei AppGallery’nin dışında, Huawei veya Android telefon kullanıcıları, Huawei Sağlık uygulaması içinde bir AppGallery bölümü görecekler. Buradan da uygulama indirmek mümkün. Burada yer alan uygulama seçenekleri çok fazla değil. Olanların da yardımcı uygulamalarını genellikle telefona kurmak gerekiyor.

huawei watch 4 pro space edition inceleme

Huawei akıllı saatlerini kullanışlı ve birçok kesime hitap eder hâle getiren unsurlardan bir tanesi de geniş bir akıllı saat yelpazesiyle uyumluluk oluyor. Sadece Huawei akıllı telefonlarıyla değil, iPhone ve Android telefonlarla da Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı kullanabilirsiniz. Kurulum işlemi için Huawei Sağlık uygulaması akıllı telefonunuzda yüklü olmalı. Bu uygulama iPhone’lara App Store’dan indirilebiliyor. Huawei AppGallery ve Samsung Galaxy Store’da da mevcut. Diğer Android telefonlara da Huawei’nin özel web sitesinden indirilecek APK dosyası aracılığıyla kurulabiliyor. Sonrasında saat ve telefondaki adımları izleyerek bir dakika içinde kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Huawei Sağlık uygulaması, saatin topladığı sağlık ve egzersiz bilgilerini göstermenin yanı sıra, akıllı saatin birçok ayarını kolaylıkla yapmayı sağlıyor. Farklı saat kadranı seçenekleri var, bunların arasında ücretli olanlar da mevcut. Bunları da kolaylıkla satın alıp saatinize yükleyebilirsiniz. Sağlık ve egzersiz takip özelliklerinin ayarlanması, bildirim üzerinden gelen SMS veya WhatsApp mesajlarına hızlı yanıtlar oluşturulması, akıllı saatin güncellenmesi bunlarına arasında yer alıyor. Hızlı yanıtlar özelliği ve AppGallery iPhone’a özel Huawei Sağlık uygulamasında yok. Bunun dışında kalan tüm özellikleri ve yetenekleri iPhone kullanıcıları da deneyimleme imkanına sahip. Zaten AppGallery’de doğrudan saat üzerinden erişim olduğundan dolayı, iPhone kullanıcıları üçüncü taraf uygulama desteğinden mahrum kalmıyorlar. Yalnız Müzik uygulaması, saati iPhone ile eşleştirdiğinizde çalışmıyor. Saatin dahili hafızasına müziklerinizi yükleyip, bağlı bir Bluetooth kulaklıkla dinlemek isterseniz, telefonunuzun bir Huawei veya Android telefonu olması gerekiyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme: Sonuç

Huawei Watch 4 Pro Space Edition, özellikle uzaya ve gökyüzüne meraklı olan, bununla birlikte şık ve gösterişli akıllı saat kullanmayı sevenlere hitap ediyor. Öte yandan bir akıllı telefona bağlı kalmadan hareket etmek isteyenlerin tercih edebileceği, güçlü özelliklere sahip olan bir akıllı saat. Uzay ve havacılık sınıfı titanyumdan yapılmış gövdesi bir hayli sağlam ve saatin de hafifliğine büyük katkıda bulunuyor. 1.5 inçlik ekranı, parlaklığıyla her ortamda iyi bir görüş sunarken saat yüzlerini de çekici biçimde gösteriyor. Huawei’nin bu akıllı saate özel olarak sunduğu uzayla ilgili saat yüzleri fazlasıyla başarılı. Öte yandan servis araçları veya uygulamalarda görmüş olduğumuz büyük yazılı ve anlaşılır tasarım dili, tek bir bakışta birçok anlamlı veriyi görmeye izin veriyor.

  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme
  • huawei watch 4 pro space edition inceleme

Solunum kontrolü özelliğiyle birlikte, akıllı saatin bir dakikada kapsamlı bir sağlık kontrolü yapması saati bir hayli ilginç kılıyor. Bu kapsamlı sağlık özellikleri, Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı da, Watch 4 Pro gibi, yaşı belli bir seviyenin üzerinde olanlar için elverişli hâle getiriyor. Üstelik eSIM desteği, bu kişilere her an ulaşma konusunda da kolaylaştırıcı olacaktır. Düşme tespiti de bu noktada, özellikle yaşı belirli bir noktaya gelmiş kullanıcılar için saatte bulunmasının hoşa gidebileceği bir özellik oluyor.

Uzay ve havacılık sınıfı titanyum kullanımı sayesinde hem hafif hem de sağlam olan gövdesi, şık görünümü, kullanışlı ekranı, Petal Haritalar ve bunun gibi uygulamalarla ve eSIM desteğiyle akıllı telefondan bağımsız çalışma imkanı, sadece Huawei telefonlarıyla değil, iPhone ve Android telefonlarıyla uyumluluğu Huawei Watch 4 Pro Space Edition’ı, yeterli bütçesi olan ve heveslerini karşılamakta sakınca görmeyenler için önde gelen seçeneklerden biri hâline getiriyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER