Teknoloji

Huawei Petal Maps bisiklet ve toplu taşıma desteğiyle yenileniyor

huawei petal maps

Huawei kendi ekosistemini geliştirme ve iyileştirme çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Şirket şimdi de HMS ekosistemini kullananları rahat ettirecek yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme, Huawei Petal Maps uygulamasına toplu taşımayla navigasyon ve bisiklet rotası planlama özelliklerini getiriyor.

Öncelikle bu özelliklerin kapsama alanlarının şu an için sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var. Toplu taşıma navigasyonu 16 ülkede destekleniyor. Bisiklet rotası planlama özelliği ise ilk etapta 11 ülkede kullanıcılarla buluşuyor.

Yenilenen Petal Maps ile toplu taşıma araçlarının kalkış takvimlerini, durak durak rotalarını ve tahmini varış zamanlarını görmek mümkün hâle geliyor. Bu özelliğin desteklendiği ülkeler arasında şunlar öne çıkıyor: Avustralya, Belçika, Lüksemburg, Kanada, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Finlandiya, Fransa, İspanya, Almanya ve İsviçre.

Bisiklet rotası planlama özelliğinin sunulduğu özellik ise şu şekilde sıralanıyor: Almanya, Danimarka, İspanya, Finlandiya, Fransa, Birleşik Krallık, Meksika, Norveç, Yeni Zelanda, Polonya ve İsveç.

Petal Maps şu an için sadece Huawei AppGallery’de mevcut. Uygulama Huawei ve Honor cihazların büyük kısmında çalışıyor. Uygulama Mate 40 serisinde Air Gestures (Hava Hareketleri) özelliğini destekliyor.

İLGİLİ HABERLER