Teknoloji

Huawei P50 tanıtımının gecikmesinde HarmonyOS etkisi

huawei p50
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu’nun başkanı Dr. Wang Chenglu, Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen TEDx etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Chenglu, önümüzdeki haziran ayı itibarıyla Huawei markalı pek çok cihazın HarmonyOS 2.0’a geçiş yapacağını belirtti. Huawei yöneticisine göre, 2021 sona ermeden 300 milyon akıllı telefon, tablet ve Nesnelerin İnterneti cihazının HarmonyOS’e geçişi sağlanacak. Bu açıklamanın ardından Huawei P50 serisiyle ilgili olarak da yeni bir iddia gündeme geldi.

Şirketin hayran forumunda yapılan paylaşıma göre, P50 serisinin tanıtımı da haziran ayına ertelendi. Böylelikle yeni amiral gemisi serinin HarmonyOS’e geçişin öncülüğünü üstlenmesi planlanıyor. P50 serisiyle birlikte MatePad Pro 2 tabletin de tanıtılması bekleniyor. Bu tablet de kutusundan HarmonyOS 2.0 ile çıkacak.

Daha önce çıkan haberlerde EMUI 11 ve Magic UI 4 yüklü Huawei ve Honor cihazların HarmonyOS 2.0’a geçiş yapacağı belirtilmişti. Ancak son haberlerde sadece Kirin işlemcili cihazlarda bu geçişin yapılacağı bilgisi yer alıyor. Bu da Snapdragon veya MediaTek işlemcili cihazların HarmonyOS 2.0 için bekleyeceği anlamına geliyor.

Huawei P50 serisi ve HarmonyOS 2.0 dağıtımıyla ilgili olarak önümüzdeki dönemde yeni haberlerin çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER