Teknoloji

Huawei P50’nin kamera sistemi için ilk ipucu patent dosyasında görüldü

Huawei P50 ile tanışmak için yaklaşık bir yıl daha beklemek gerekiyor. Ancak bu telefonda bulunması muhtemel özelliklerle ilgili haberler şimdiden etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin en yenisinin temelinde Huawei’nin Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne yaptığı bir patent başvurusu bulunuyor. Söz konusu başvuru, “likit lensli” bir kamera sistemini gösteriyor.

Likit lens teknolojisinde optik cam yerine hücre yapısı içinde optik sınıfta bir sıvı kullanılıyor. Bu akışkan yapı mekanik veya elektronik olarak ayarlandığında daha farklı şekillere bürünebiliyor ve şeklini tamamen değiştirebiliyor. Böylelikle odak mesafesiyle ilgili ayarlar da çok daha hızlı biçimde yapılabiliyor.

Likit lensin kullanıldığı kamera modüllerinde odaklama işlemi sırasında tepkime süresi de konvansiyonel lenslere kıyasla ciddi ölçüde azalıyor. Bu teknolojinin optik görüntü sabitleme konusunda da daha etkili olduğu belirtiliyor.

huawei p50

Likit lens teknolojisinin yeni olmadığının altını çizmekte fayda var. Üretim makinelerinde, mikroskoplarda ve hatta profesyonel drone’ların kamera sistemlerinde bu teknoloji kullanılıyor. Ancak şu an için bir telefon kamerasında bu teknolojiyi görmek mümkün olmadı.

Huawei’nin patent başvurusu, birkaç parçalı bir kamera modülünü gösteriyor. Likit lens de bu parçalar arasında yer alıyor. Dosyada likit lens teknolojisinin varlığının kameranın otomatik odaklama ve görüntü sabitleme özelliklerini iyileştirebileceği belirtiliyor.

Huawei’nin 25 Aralık 2019’da yaptığı patent başvurusunun 7 Nisan 2020 itibarıyla onaylandığı görülüyor. Bu teknolojinin önümüzdeki yıl Huawei tarafından P50 serisinde veya başka bir üründe kullanılması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER