Teknoloji

Huawei P40 serisiyle modaya uyacak

huawei p40

Huawei, P40 serisini önümüzdeki mart ayında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştireceği etkinlikte tanıtacak. Ancak 91Mobiles sitesinde paylaşılan ve P40 ile P40 Pro’ya ait olduğu söylenen görseller, telefonların tasarımları konusunda daha somut fikirler edinmeyi sağlıyor.

Söz konusu görsellerde en çok dikkat çeken nokta, arka kamera sisteminin tasarımı oluyor. P40 serisinde de iPhone 11, Google Pixel 4 ve henüz resmiyet kazanmayan Samsung Galaxy S11’dekine benzeyen bir kamera tasarımının tercih edileceği görülüyor. Apple ve Google, yeni telefonlarında kare arka kamera tasarımlarını seçmişlerdi. Samsung ve Huawei’nin tercihleri ise dikdörtgen modüllerden yana olacak gibi görünüyor.

Huawei’nin P40’ın arka kamerasında dört sensöre yer vereceği söyleniyor. P40 Pro’da ise arka kamera sensörü sayısının beşe çıkması bekleniyor.

Huawei P40 serisinde iki farklı ekran boyutu seçeneği sunacak

Huawei’nin P40’ta 6.1 veya 6.2 inç büyüklüğünde düz bir ekrana yer vermesi öngörülüyor. P40 Pro’da ise ekranın dört tarafa birden kavis yapacağı ve 6.5 ya da 6.7 inç büyüklüğünde olacağı söyleniyor. Her iki cihazda da USB-C girişi, SIM kart tepsisi, alt kenara yerleştirilen hoparlör ızgaralarının bulunacağı belirtiliyor. Ses kontrol tuşları ve güç butonu ise sağ kenarda yer alıyor.

3.5 mm. kulaklık jakından uzun süre önce vazgeçen Huawei, bu kararında P40’ta da geri dönmeyeceğe benziyor. Taslaklarda ekranın üzerinde çentiğe veya kamera deliğine rastlanmıyor. Parmak izi sensörü de görülmese de, Huawei’nin bu sensörü OLED ekran panelinin altına yerleştirebileceği ifade ediliyor. P40 Pro’da “şelale” formatındaki Quad HD+ çözünürlüklü OLED ekranın 120Hz yenileme oranına sahip olacağı ve ön panelin yüzde 98’ini kaplayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER