Teknoloji

Huawei P40 serisi için üzücü haber

huawei p40

Huawei P40 serisi önümüzdeki mart ayında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak. Tanıtım için yaklaşık 3 aylık bir süre olsa da, P40 serisine dair dedikodular çok daha önceden etrafta dolaşmaya başlamıştı.

Bu dedikoduların en dikkat çekicilerinden biri, P40’ta kullanılacak pil teknolojisiyle ilgiliydi. Çinli üreticinin P40 serisinde grafen pil teknolojisini kullanacağı iddiası, bir süre önce gündeme gelmişti. Huawei’nin Fransa ofisi de Twitter aracılığıyla en azından P40 Pro için bu iddianın doğru olduğunu belirten bir paylaşım yaptı.

Ancak bu paylaşımın ardından da grafen pil teknolojinin henüz geniş ölçekte kullanıma hazır olmadığına yönelik itirazlar yükseldi. Bu itirazların haklı olduğunun anlaşılması da fazla zaman almadı. Huawei’nin Fransa ofisi önce ilk paylaşımını silerken, daha sonra da grafen pilin varlığının bir dedikodu olduğunu belirtti.

huawei p40

Huawei P40 serisinde grafen pilin kullanılma ihtimali çok düşük

Huawei yetkililerinden gelen başka bir açıklamada ise grafen pil teknolojisinin henüz telefonlarda kullanıma hazır olmadığı ifade edildi. Bu açıklamayla birlikte P40 serisinde sıra dışı bir pil teknolojisinin bulunması ihtimali de neredeyse sıfıra yaklaşmış oldu.

Uzmanlara ve analistler, grafen pil teknolojisinin kullanıldığı telefonların çıkışı için en iyi ihtimalle 2021’i işaret ediyor. Dolayısıyla 2020 model cihazlar için de böyle bir beklentiye girmemekte fayda olduğu söylenebilir. Grafen pillerle kullanıcılara görülmemiş şarj süreleri, en alt seviyede pil tükenmesi ve daha iyi yoğunluk gibi ilerlemeler vadediyor.

P40 serisinin “pilde devrim” yapacağı beklentisi boşa çıksa da, Huawei’nin yeni amiral gemisinde ne gibi yenilikler sunacağı hâlâ merak ediliyor. Merak edilenlerin cevabını almak için mart ayını beklemek gerekse de, önümüzdeki dönemde Huawei P40 serisine dair çokça haber ve dedikoduyla karşılaşmak şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER