Teknoloji

Huawei P40 Pro için iki yeni iddia

huawei p40 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei P40 ve P40 Pro, önümüzdeki mart ayında resmen gözler önüne çıkacak. Ancak akıllı telefonlara dair haber ve dedikodular, tanıtıma kadar olan dönemde gündemde fazlasıyla yer bulacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta internete sızan ve P40 serisine ait olduğu iddia edilen taslaklarda dikdörtgen bir kamera sistemi tasarımı göze çarpmıştı.

Bu sistemde kaç adet lensin bulunacağını görmek ise mümkün olmamıştı. Ancak internete sızan yeni bir görsel, bu konudaki merakı giderecek bir ipucu veriyor. Bu görsele göre, P40 Pro’nun arkasında beş sensörlü bir kamera sistemi bulunacak.

Yine Leica ile birlikte hazırlanacağı belirtilen kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX686 sensörün üstlenmesi bekleniyor. 20 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel periskop telefoto kamera (10x optik zum özellikli), makro kamera ve 3D Uçuş Süresi sensörü de sistemin diğer unsurları arasında sayılıyor.

Paylaşılan görselde açık mavi renkli P40 Pro’nun arka kamera sisteminde dört sensörün yukarıdan aşağıya doğru sıralandığı görülüyor. Bu dört kameranın sağ tarafında ise periskop sensörü bulunuyor.

Huawei P40 Pro açılır ön kamerayla gelebilir

P40 Pro’nun 6.5 veya 6.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olması bekleniyor. Daha önceki sızıntılar, bu ekranın üzerinde çentik bulunup bulunmayacağı konusunda somut bir şey göstermemişti. İnternete yeni sızan ve P40 Pro’nun ön paneline ait olduğu söylenen görselde çentik veya kamera deliğine dair bir ibareye rastlanmıyor.

huawei p40 pro

Ekran üzerinde çentik veya kamera deliğine rastlanmaması, Huawei’nin P40 Pro’da açılır bir ön kamera mekanizmasını tercih edebileceğini veya kameranın ekranın içine yerleştirilebileceğini düşündürüyor. Bu beklentinin doğru çıkıp çıkmayacağı önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER