Teknoloji

Huawei P11’nin arkasında üç lensli bir kamera kurulumu bulunabilir

huawei p11Huawei, P9’un optik sistemi ve kamera yazılımı için fotoğraf dünyasının sembol markalarından Leica ile işbirliğine gitmişti. Şirket, o günden bu yana kamera kalitesi konusuna büyük önem veriyor. Bu yaklaşımı Honor markasına da taşıyan Çinli üretici, şimdi bir sonraki aşamaya geçmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Dedikodulara göre, Huawei P11 üç lensli bir arka kamera kurulumuyla birlikte gelebilir.

Söz konusu iddiayı gündeme taşıyan isim, yayınladığı sızıntıların doğruluğuyla ün kazanan duyumcu Evan Blass oldu. Blass, Huawei’nin kreatif ajanslarından biri tarafından hazırlanmış olabileceğini belirttiği bazı görselleri paylaştı.

Söz konusu görsellerde P11’in arkasında Leica ile birlikte geliştirilmiş üç lensten oluşan, 40 megapiksel çözünürlüklü bir kurulumun bulunacağı belirtiliyor. 5x hibrit zoom da söz konusu kamera kurulumunun özellikleri arasında sayılıyor. Akıllı telefonun önünde ise 24 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağı söyleniyor.

Görsellerin işaret ettikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Huawei’nin yeni amiral gemisinde yeni sensör ve optik kurulumunun imkânlarından yararlanan bir “Pro” gece modunun olabileceği de görsellerde görülüyor. Yeni kurulumun yüzde 100 daha fazla ışığı yakalayabileceği iddia ediliyor.

Kamera sensörünün ne kadar büyük olacağı veya diyafram genişlik değerleri konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak yeni donanım ve yazılım kombinasyonunun kamera performansını yukarıya çekeceğini görmek gerekiyor. Düşük ışık performansı hâlâ kameraların öncelikli problemleri arasında bulunuyor. Dolayısıyla Huawei’nin potansiyel vaadinin heyecan verici olduğu söylenebilir.

Huawei P11 fotoğraf kalitesini artırmak için yapay zekâdan da yararlanacak

Huawei P11, fotoğraf kalitesini artırmak için yapay zekâdan da yararlanacak gibi görünüyor. P11’in kalbinde de şirketin kendi üretimi olan Kirin 970 işlemcinin bulunması bekleniyor. Söz konusu işlemcide özel bir “nöral işlemci birimi” de yer alıyor. Bu birim sayesinde Kirin 970 işlemci taşıyan telefonlar yapay zekâ konusunda daha yetenekli hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER