Manşetler

Huawei Nova 4 sızıntısı kamera delikli ekranı net şekilde gösteriyor

huawei nova 4

Samsung‘un akıllı telefonlarında farklı ekran tasarımlarına yer vermeye hazırlandığı biliniyor. Şirket tarafından kısa bir süre önce gözler önüne çıkarılan bu tasarımlardan birisi, “Infinity-O” (Sonsuz-O) adını taşıyor. Bu tasarımda ekranın sol üst köşesinde ön kamera için bir boşluk bırakılıyor. Samsung’un söz konusu tasarımı ilk olarak Galaxy A8s’te kullanması bekleniyor. Ancak aynı ekran formatına sahip ilk telefon Galaxy A8s olmayacak gibi görünüyor. Huawei Nova 4, Samsung’u kendi başlattığı yarışta geride bırakacağa benziyor.

Nova 4 ile ilgili sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonu bir koruyucu kılıf içinde gösteren sızıntılar çok kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı. TrendingLeaks sitesi tarafından yayınlanan bir fotoğraf ise kamera kesikli ekrana sahip telefonu çok daha detaylı biçimde görmeyi sağlıyor.

Söz konusu fotoğrafın kaynağı bilinmiyor. Bir kişinin elinde tuttuğu telefonda kenar çerçevelerinin inceliği fark edilse de, alt çerçevenin diğer kısımlara kıyasla daha kalın olması gözden kaçmıyor. Ekranın alametifarikası olan yuvarlak kamera boşluğu da sol üst köşede hemen göze çarpıyor.

Fotoğraftaki Nova 4 de koruyucu bir kılıfın içinde olduğu için bazı detayları görmek zorlaşıyor. Buna rağmen, akıllı telefonda ekranın köşelerinin yuvarlatılmış olduğunu anlamak çok zor olmuyor. Daha önceki sızıntılara göre, telefonun hoparlörü de 3.5 mm. kulaklık jakıyla birlikte üst kenarda bulunuyor. Akıllı telefonun üst segment özelliklere sahip olacağı da sızıntıların verdiği işaretler arasında bulunuyor. Cihazın, tıpkı Mate 20 Pro gibi, Kirin 980 yonga seti ve ekrana entegre parmak izi taşıyacağı söyleniyor.

Huawei Nova 4, büyük ihtimalle aralık ayının başlarında resmiyet kazanacak. Galaxy A8s’in tanıtımı içinse oklar aralık sonunu işaret ediyor. Yine de, bu yarışın kazananını görmek için ilk resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER