Manşetler

Huawei Nova 4 tanıtıldı: Delikli ekran, 48 megapiksel arka kamera

huawei nova 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Nova 4 adını taşıyan yeni akıllı telefonunu haftalar boyunca verdiği ipuçlarının ardından gözler önüne çıkardı. Akıllı telefonun en belirgin özelliği olarak, ekranında ön kameranın yerleştirildiği bir deliğin bulunması göze çarpıyor. Söz konusu delikte 25 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Ön kameranın sol üst köşedeki deliğe yerleştirilmiş olması, akıllara Samsung’un geçtiğimiz hafta tanıttığı Galaxy A8s‘i getiriyor.

Huawei’nin alt markası Honor da geçtiğimiz hafta View 20 adını taşıyan telefonunun ön duyurusunu yapmıştı. Söz konusu telefon ve Nova 4 arasında da çok sayıda ortak yön bulunuyor. Delikli ekranın yanı sıra, her iki telefonun da arkasında 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameralar yer alıyor. Nova 4’ün arkasında buna ek olarak iki kamera daha bulunuyor. Honor ise View 20’yi şimdilik arkadan göstermedi. Huawei Nova 4’ün kalbinde Kirin 970 yonga seti bulunuyor. Honor View 20 ise Kirin 980 işlemci taşıyacak.

Huawei Nova 4’te Kirin 970’e 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 6.4 inç büyüklüğünde 2310 x 1080 piksel çözünürlüklü ekrana sahip telefonun arka panelinde yuvarlak bir parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Telefona enerjisini veren 3750 mAh kapasiteli pil, USB-C girişi üzerinden 18W hızlı şarj desteğiyle doldurulabiliyor.

Huawei Nova 4, Çin’de 3399 yuan (2656 TL) karşılığında satılacak. 48 megapiksel çözünürlüklü kameranın yerini 20 megapiksel çözünürlüklü sensörün aldığı versiyonun fiyat etiketinde ise 3099 yuan (2421 TL) yazacak. Huawei Nova 4’ün Çin’de satışa sunulduktan sonra Hindistan ve Avrupa’da da raflardaki yerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER