Teknoloji

Huawei MediaPad M6’dan ilk görüntü geldi

huawei mediapad m6

Huawei MediaPad M5 tabletini 2018’in şubat ayında tanıtılmıştı. Çinli üreticinin üst segment tablet serisi o günden bu yana yenilenmiş değil. Uzun süredir beklenen ve konuşulan yeni tablet Huawei MediaPad M6 için ilk işaret, bir çevrimiçi alışveriş sitesinde görüldü.

MediaPad M6, görsel açıdan MediaPad M5’ten pek farklı görünmüyor. Ekranın ince kenar çerçeveleri ve daha kalın üst ve alt çerçeveleri hemen fark ediliyor. Yine de alt çerçevenin incelemesi ve fiziksel ana ekran tuşunun kaldırılması gözden kaçmıyor. Ana ekran tuşunun boşluğunu ise Huawei’nin logosu dolduruyor.

Huawei’nin yeni tableti MediaPad M6’nın iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle geleceği belirtiliyor. 8.4 inçlik ekrana sahip model, enerjisini 4500 mAh kapasiteli pilinden alacak. 10.7 inç ekranlı modele ise gücünü 7500 mAh kapasiteli pil verecek. Tabletin kalbindeki Kirin 960 işlemcinin ise yerini Kirin 980’e bırakması bekleniyor. Bu işlemciye eşlik edecek minimum bellek ve depolama alanı kapasitesinin 4 GB ve 64 GB olacağı söyleniyor. Ancak Huawei’nin bu seçeneği tamamen atlayarak 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunabileceği belirtiliyor.

Huawei MediaPad M6 için henüz çıkış tarihi ve fiyat bilgisi açıklanmış değil. Çıkış için gerekli sertifikaların alınması, MediaPad M6’nın resmiyet kazanmasının çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER