Teknoloji

Huawei MateBook X Pro Türkiye’de satışa çıkıyor

Huawei, en gelişmiş dizüstü bilgisayarı Huawei Matebook X Pro’yu Türkiye pazarına sunuyor. Şirket, yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarının mobil zekayı ve Huawei Share ile bağlanılabilirliği yeniden tanımladığını, tüketicilere de eşsiz bir deneyim sunduğunu belirtiyor. Huawei MateBook X Pro, 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü ülkemizde satışa çıkıyor.

Huawei, MateBook X Pro’nun yüksek kaliteli bir yaşam sürdüren kullanıcıların yanı sıra profesyonel içerik oluşturanlar için üretildiğini söylüyor. MateBook X Pro’nun dış cephesi birinci sınıf CNC ile işlenmiş metalik bir gövdeye sahip, Türkiye’ye uzay grisi renk seçeneğiyle geliyor. Gövdesi ise 14,6 mm kalınlığa ve 1,33 kg ağırlığa sahip.

Huawei MateBook X Pro, 10. Nesil Intel Core i7-10510U ile birlikte geliyor. Ayrıca 1 TB SSD ve 16 GB RAM de diğer özellikler arasında bulunuyor. Dizüstü bilgisayarda Windows 10 Pro yüklü olarak geliyor. 13.9 inç Ultra FullView ekran ise ince çerçeveyle sarılıyor. MateBook X Pro’da yüzde 91’lik ekran-gövde oranı sunuluyor. 3:2 görüntü oranına sahip olan ekran zengin renkler ve 3000 x 2000 piksel çözünürlük sunuyor.

Huawei’nin belirttiğine göre, zengin renkler ve 3K çözünürlük, içeriği canlandırmaya yardımcı olarak, her zamankinden daha sürükleyici bir eğlence deneyimi sunuyor. Ayrıca, kullanıcılara cihazlarıyla arayüz oluşturmak için yeni ve daha sezgisel bir yol sağlayan 10 noktalı çoklu dokunma ve parmak hareketleri ekran görüntüsü özelliğini destekliyor.

Huawei Çoklu Ekran İş Birliği de en önemli özellikler arasında

Huawei Share ile MateBook X Pro ve akıllı telefonlarla daha kolay iletişim kuran arayüz, sürükle bırak özelliğiyle beraber, akıllı telefona kaydedilmiş içeriği doğrudan dizüstü bilgisayarda görüntülemeyi de sağlıyor. Dizüstü bilgisayara bağlı çevre birimlerinin, akıllı telefonlarda gezinti için de kullanılabildiği Multi-Screen Collaboration, cihazlar arası geçiş yapmaksızın, mobil uygulamalara sorunsuz erişim sağlıyor.

Çoklu Ekran İş Birliği (Multi-screen Collaboration), yalnızca dizüstü bilgisayar ile akıllı telefon arasında dosya aktarımını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda dizüstü bilgisayar ile akıllı telefon arasında sorunsuz bir iş birliği yapılmasını da sağlıyor. Huawei, üçlü işleme yeteneği ve MateBook’un temel sistem yeteneklerini geliştirerek, Windows ve Android sistemlerinin arasındaki engelleri ortadan kaldırıyor ve sorunsuz bir şekilde bağlanmayı tam anlamıyla kullanıcılara sunuyor.

Parmak izi okuyucusu yerleştirilmiş güç düğmesi ve klavyeye yerleştirilmiş kamera da Huawei’nin daha önceki dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz ve şimdi MateBook X Pro’ya taşınan özellikler arasında bulunuyor.

Huawei MateBook X Pro, 20 Temmuz 2020 tarihi itibariyle Huawei’nin Online Mağazası’nda da tüketiciler ile buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER