Teknoloji

Huawei Mate X2’nin özellikleri için yeni iddialar

huawei mate xs 2

Huawei katlanabilir telefonlar konusunda bir süredir sessiz durumda. Ancak bu sessizlik önümüzdeki dönemde bozulacak gibi görünüyor. Huawei Mate X2 adını taşıması beklenen telefonun teknik özelliklerine dair sızıntılara yenileri eklendi.

Mate X2’de Mate X ve Mate XS’ten farklı olarak içe katlanan bir ekranın bulunacağı söyleniyor. Huawei’nin mevcut katlanabilir ekranlı seçeneklerinde ekran dışa doğru katlanıyor.

8.01 inç büyüklüğündeki ekranın 2400 x 2200 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Bunun ekranın tamamen açıldığındaki büyüklük ve çözünürlük olduğunu belirtmek gerekiyor. İkinci ekranın ise 6.45 inç büyüklüğünde olacağı ve 2700 x 1160 piksel çözünürlük sunacağı söyleniyor.

Eğer bu iddia doğruysa, Mate X2’de Samsung Galaxy Z Fold 2’ye kıyasla daha büyük ve yoğun bir ekran bulunacak. Telefonun ekran tamamen açıldığında Galaxy Z Fold 2’ye kıyasla daha büyük bir profile sahip olacağı anlaşılıyor.

Akıllı telefonda dörtlü bir arka kamera sisteminin bulunması ve burada ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. 16, 12 ve 8 megapiksel sensörlerin de sistemi tamamlayacağı belirtiliyor.

Telefonun kalbinde Kirin 9000 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4400 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor. Bu pilin 66W hızlı şarj desteğiyle geleceğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti.

Huawei Mate X2 için henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak detaylara dair yeni iddiaların ortaya çıkması, Huawei’nin hazırlıklarında hız kazandığını düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER