Teknoloji

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun bir özelliği daha görüldü

huawei mate xs 2

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun Mate X2 adını taşıması bekleniyor. Bu telefonun tamamen yeni bir cihaz olması ve Mate X’i takip eden Mate Xs‘ten daha farklı bir yapıda olması öngörülüyor. Çin’in 3C sertifika kuruluna sunulan belgeler, Huawei Mate X2 hakkında önemli bir bilgiyi gösteriyor.

Buna göre, Mate X2 66W hızlı şarj desteği sunacak. Bu da, Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun seleflerine kıyasla yaklaşık yüzde 20 oranında daha hızlı şarj olacağı anlamına geliyor.

Mate X2 hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Akıllı telefonun Wi-Fi 6 desteği ve EMUI 11 ile gelmesi bekleniyor. Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunda dışa doğru katlama yerine Samsung’un Galaxy Fold serisinde olduğu gibi içe doğru katlama yaklaşımını tercih edebileceği belirtiliyor.

Bu da Mate X2’nin dışında da bir ekranın olacağı anlamına geliyor. Sızıntılardan birine göre, telefonda toplam dört arka kamera bulunacak. Cihaz katlandığında da önde iki kamera daha ortaya çıkacak. Cihaz açıldığında bu iki ön kamera kullanımda olmayacak.

Huawei Mate X2 hakkındaki bir diğer iddia ise cihazın bir kalemle birlikte geleceği. Ancak henüz bu konuda somut bir işarete rastlanmış değil. Ancak telefonla ilgili sertifikaların artması, resmi duyurunun da yavaş yavaş yaklaştığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER