Teknoloji

Huawei Mate X2 için yeni bir işaret daha

huawei mate x ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, ilk katlanabilir telefonu Mate X‘i geçtiğimiz yıl şubat ayında tanıtmıştı. Akıllı telefonun piyasaya çıkışı ise oldukça uzun zaman almıştı. Çinli üretici, daha Mate X’i piyasaya çıkarmadan katlanabilir ekranlı ve kalem destekli başka bir telefonun patenti için ABD Patent ve Marka Ofisi’ne (USPTO) başvuruda bulunmuştu. Söz konusu telefonun Huawei Mate X2 ismiyle resmiyet kazanması bekleniyor.

Çinli üreticinin yaptığı yeni bir patent başvurusu da Mate X2 beklentisini kuvvetlendirecek türden. Şirket, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (EUIPO) yeni bir patent başvurusunda daha bulundu. Bu başvuru dosyasında da katlanabilir bir telefon görülüyor.

Patent dosyasında ilk nesil Mate X’e benzer bir tasarım tanımlanıyor. Ancak iki telefon arasında bazı farkların olduğu da gözden kaçmıyor.

Huawei Mate X2 altı kamerayla gelecek

Huawei Mate X‘te ekran dışa doğru katlanıyor. Patent dosyasında ise içe doğru katlanan bir ekran görülüyor. Mate X’te dört olan kamera sayısının Mate X2’de altıya çıkacağı da patent dosyasında göze çarpan noktalar arasında bulunuyor. Bu kameralardan dördü arka panelde, ikisi ise telefonun ön tarafındaki dikey kenar çubuğunda yer alıyor.

Kenar çubuğunda hem bir ikinci ekran bulunuyor hem de telefonun kalemine ev sahipliği yapıyor. Mate X2’nin ne zaman tanıtılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER