Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Huawei Mate X2’nin tanıtım tarihi belli oldu

huawei mate x2

Huawei’nin bir süredir merakla beklenen yeni katlanabilir telefonunun tanıtım tarihi belli oldu. Şirket konuyla ilgili açıklamayı resmi Weibo hesabı aracılığıyla yaptı. Tahmin edildiği gibi Huawei Mate X2 adını taşıyacak olan telefon, 22 Şubat’ta gözler önüne çıkacak.

Huawei’nin duyuruda kullandığı görsel, telefonun ekranının içe doğru katlanacağının ipucunu veriyor. Şirket, Mate X ve Mate XS modellerinde dışa doğru katlanan ekranları tercih etmişti. Huawei’nin daha önce Samsung Galaxy Fold serisine benzer bir prototipten vazgeçtiğini düşününce bunun ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Mate X2 ile ilgil olarak bilinenler şu an için bununla sınırlı. Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu, Mate X2’yi bir süredir kullandığını ve cihazın “sürprizlerle dolu” olduğunu belirtti. Amiral gemisi telefonlarında kullandığı işlemcilerin tedariğinde sorun yaşayan Çinli üreticinin bu sorunun etrafından nasıl dolaşacağı merak ediliyor.

Mate X Çin dışına pek açılamamış, Mate XS ise aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde piyasaya çıkmıştı. Huawei Mate X2 için nasıl bir strateji izleneceğini görmek için telefonun tanıtımını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER