Teknoloji

Huawei Mate X2 katlanabilir telefon dayanıklılık testinde neler yapıyor? – Video

huawei mate x2 dayanıklılık testi

Son zamanlarda çıkan oyun telefonları için yapılan dayanıklılık testleri (1, 2, 3) onların ne kadar sağlam olduklarına yönelik sorgulamalara neden oldu. Katlanabilir telefonlar ise, normal telefonlara göre daha fazla miktarda parçaya ve hareketli düzeneğe sahip olduğu için, sağlamlıkları konusunda genel bir ön yargı vardır. Oyun telefonlarının bile katlanabilir telefonlardan daha sağlam olduğunu düşünebilirsiniz. Daha önce oyun telefonları için sağlamlık testleri gerçekleştiren JerryRigEverything YouTube kanalından Zack Nelson, bu sefer Huawei’nin en yeni katlanabilir telefonu Huawei Mate X2 için bir test gerçekleştirdi. Mate X2 çizilmeye, bükülmeye ve yanmaya karşı ne kadar dayanıklı?

Huawei Mate X2 dayanıklılık testi sonuçları

Herhangi bir nedenle videoyu izleyemiyorsanız, neler olduğunun kabaca bir özetini yapalım: Ön ekran camla kaplı, bu nedenle Mohs sertlik ölçeğinde 6. seviyede çiziliyor ve 7. seviyede daha derin oluklar görünür hâle geliyor.

Bununla birlikte, içeride plastik bir ekran var, bu yüzden 2. seviyede işaretler görünmeye başlıyor, 3. seviyede daha derin oluklar oluşuyor. Bir tırnak bile iz bırakabilir hâle geliyor. Dış ekran, beyazlaşmadan ve yeni düzelmez hâle gelmeden önce yaklaşık 25 saniye boyunca aleve maruz kalıyor. İç panel yaklaşık 10 saniye sonra alevden kararıyor ve yeniden düzelmiyor.

Son olarak, bükülme testine sıra geliyor. Telefon ne ‘doğru’ yönden ne de ‘ters’ yönden bükülmüyor. Bu, özellikle yukarıda belirtilen oyun telefonlarına kıyasla oldukça etkileyici görünüyor. Sonuçta karşımızda katlanabilir bir telefon var.

Huawei Mate X2 özellikleri

Huawei Mate X2 geçtiğimiz şubat ayının sonlarında tanıtılmıştı. Bu katlanabilir telefon biri dışta normal ekran, diğeri içte katlanabilir ekran olmak üzere iki ekrana sahip. Dıştaki ekran 6.45 inç, 1160 x 2700 piksel, 90 Hz yenileme hızlı OLED ekran. İçeride ise 8 inç, 2200 x 2480 piksel, 90 Hz yenileme hızlı katlanabilir OLED ekran bulunuyor.

Huawei’nin en son amiral gemisi telefonu Mate 40 Pro gibi Kirin 9000 5G işlemci barındıran Mate X2’nin 8 GB RAM, 256/512 GB depolama alanı, Nano Memory kart gibi özellikleri bulunuyor. 4500 mAh kapasiteli pili 55W hızlı şarj desteğine sahip. Kenarda parmak izi okuyucusu bulunuyor. Çift hoparlör ile stereo ses deneyimi de sunuyor.

Kamera tarafına baktığımızda, arka tarafta dört tane kamera görüyoruz. 50 megapiksel, f/1.9, optik görüntü sabitleme özellikli ana kamera; 12 megapiksel, f/2.4, 3 kat optik yakınlaştırma ve optik görüntü sabitleme özellikli telefoto kamera; 8 megapiksel, 10 kat optik yakınlaştırma ve optik görüntü sabitleme özellikli periskop telefoto kamera ve 16 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kamera arkada sıralanıyor. Bu kamera sistemi 4K’ya kadar video kaydı yapabiliyor. Önde ise 16 megapiksel, f/2.2 selfie kamera bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER