Teknoloji

Huawei Mate X’in ekran tamir ücreti can yakacak

huawei mate x

Huawei Mate X, geçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtılmış ve çeşitli ertelemelerin ardından kısa süre önce Çin’de piyasaya çıkmıştı. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 16 bin 999 yuan (13 bin 775 TL) yazıyor. Telefonun sorunlu parçaları için ödenmesi gereken tamir ücretlerinin yüksekliği de dikkat çekiyor.

Mate X’in en pahalı parçası, tahmin edilebileceği üzere, katlanabilir ekran. Katlanabilir ekranı değiştirmek isteyenlerin 7 bin 89 yuan (5 bin 738 TL) ödemesi gerekiyor. Katlanabilir ekranın ardından en pahalı bileşen ise değişim ücreti 3 bin 579 yuan (2 bin 900 TL) olan işlemci.

Mate X’inin pilini değiştirenlerin cebinden çıkacak ücret 278 yuan (225 TL). Bunun yukarıda bahsi geçen ücretlere kıyasla çok daha makul olduğu rahatlıkla söylenebilir. Telefonun dış kasasının değişim ücreti 361 yuan (292 TL), kamera sisteminin değişim ücreti ise 698 yuan (565 TL) olarak belirlendi.

Huawei Mate X şimdilik sadece Çin’de satılıyor

Söz konusu ücretlerin Huawei tarafından belirlenen resmi ücretler olduğunu, parça ve işçilik bedellerini kapsadığını hatırlatmakta da fayda var. Mate X, Çin dışındaki ülkelerde satışa sunulduğu zaman bu ücretlerin artması muhtemel görünüyor.

Huawei’nin Mate X için belirlediği yüksek parça değişim ücretleri, katlanabilir telefon kullanacak kişilerin ne kadar dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Ekranın hassasiyeti ve ekran değişim ücretinin yüksekliği de dikkatli davranma gereksinimini biraz daha kuvvetlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER